Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щоденник

02 лютого, 00:00

2 лютого

Ще раз хочеться поговорити про високу місію «Дня» у нашому сьогоденні. Що означає для нас бути добре інформованими? Дуже багато. Це означає мати незалежні судження, ясні та чіткі орієнтири у часі, міцні знання про наше далеке і близьке минуле, про світ у всіх його багатогранних вимірах, що так стрімко розвивається.

Нині значно розширився інформаційний простір, і його комунікації дають можливість накопичувати знання з різних галузей. Варто тільки сказати про сам Інтернет.

У минулу заідеологізовану добу у школах і вишах вчили за стандартними програмами, і це дуже знижувало інтелект особистості, змушувало мислити у чітко визначеному напрямку, вказаному всім тодішньою владою і її очільниками та інституціями. Небагатьом вдавалося прорватися своїм допитливим розумом крізь цю ідеологічну завісу, бо з великими труднощами доводилося діставати необхідні матеріали для об’єктивних і глибоких досліджень тієї чи іншої доби багатовікової історії України. У наш час, коли стали доступними різні джерела для дослідників, є можливість вивчати її в різних аспектах. Проте фахові видання читає невелике коло науковців і дослідників. Та є немало свідомих людей, котрі хочуть поповнити свої знання або здобути нові за допомоги більш доступних джерел.

І тут на допомогу їм прийшов наш «День», в якому, окрім поточної різноманітної аналітичної інформації, багато друкується науково-просвітницьких статей, історичних, культурологічних, мистецтвознавчих розвідок. Варто тільки сказати про великі полоси газети з традиційними рубриками «NB!», «Історія та «Я», «Україна Incоgnita». А книги «Дня»! Вони стали цінними посібниками для тих, хто навчається і хто навчає.

Спарені числа «Дня», які виходять щоп’ятниці, — це, по суті, за великим обсягом матеріалів цілі журнали, в яких читач знайде для себе так багато корисного. І все це за досить невелику передплатну ціну. Видання пішло назустріч багатотисячній читацькій аудиторії, щоб бути якомога доступнішим для всіх, хто хоче більше знати і бути добре інформованим про все, чим живе Україна і як її сприймають у світі.

У колах інтелектуалів, у студентському середовищі цілком справедливо і влучно говорять про те, що «День» з його просвітницькими акціями і проектами, виставками став справжнім університетом, в якому можуть відкрити для себе немало нового вчителі шкіл, училищ, ліцеїв, викладачі вишів. Про це вони самі часто пишуть у своїх відгуках про публікації газети, котрі їх особливо зацікавили і допомогли у фаховій діяльності. Особисто для мене «День» — більше, ніж газета.

Ось такою є високою місія «Дня» в сучасну добу. Він уже здобув авторитет не тільки в інформаційному просторі України, а й у світовому, з чим можна привітати його творців, авторів і читачів. Так тримати й надалі!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати