Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стажування — в «Дні»

10 жовтня, 00:00

Цього тижня в «Дні» дебютував новий стажист — Петра ЯСПЕР iз німецького відділення Reuters. Світ тісний і ми навіть знайшли спільну знайому — Іванну Коберник, ведучу новин ICTV, яка не так давно стажувалася в Німеччині. У короткому інтерв’ю Петра ділиться першими враженнями про Україну та «День».

— Як ви опинилися на стажуванні в газеті «День»?

— Я приїхала сюди за німецькою програмою журналістського обміну на два місяці. Ця програма пропонує стажування в Україні, Росії, Казахстані, Грузії. А журналісти цих країн потім приїжджають до Німеччини. Мені хотілося потрапити саме до вашої газети. Рік тому на стажуванні в «Дні» був стипендіат цієї програми Нільс Краймаєр, і в нього залишилися чудові враження. Впевнена, це буде дуже добрий досвід.

— Чого ви хочете навчитися в процесі стажування?

— В агенції ми часто працюємо з газетами, хотілося побути й у газетному середовищі. Програма-мінімум — вивчити краще російську мову, а програма-максимум — вільно писати через два місяці статті російською мовою. І можливо, я згодом стану власним кореспондентом в Україні чи Росії.

— Що думають у Німеччині про Україну пересічні громадяни та журналісти?

— Німці не дуже багато чули про вас. Знають Кучму, знають братів Кличків і... все. І мабуть, чули, що за рік Україна стане сусідом ЄЕС і можливо стануть більше читати про те, що тут відбувається. Мій перший матеріал був про думки німецьких експертів про ЄЕП.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати