Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЦЕЙ ДЕНЬ В IСТОРIЇ

29 грудня, 00:00

Міжнародний день біологічного різноманіття

1699. Російський цар Петро I видав Указ про введення в Росії літочислення «від Різдва Христового», прийнятого в європейських країнах.

1708. За указом Петра I в Росії засновані перші вісім губерній: Московська, Петербурзька (до 1710 року — Інгерманландська), Київська, Смоленська, Архангелогородська, Казанська, Азовська та Сибірська.

1724. У Петропавлівській фортеці (м. Санкт-Петербург) помер наказний гетьман України Павло Полуботок, ув’язнений Петром I за оборону автономних прав України.

1927. У передмісті Харкова відкрито трудову дитячу комуну ім. Ф.Е. Дзержинського під керівництвом Антона Макаренка.

1964. Поставлено під промислове навантаження перший турбогенератор Київської ГЕС.

1965. У Києві відкрито пам’ятник Миколі Лисенку — основоположнику української класичної музики, авторові національного гімну «Боже великий, єдиний».

1972. У Лондоні на конференції з питання про заходи із запобігання забрудненню океанських і морських вод прийнято конвенцію про заборону скидання радіоактивних відходів у море.

1989. Польський парламент скасував керівну роль комуністичної партії і відновив колишню назву країни — Республіка Польща.

2004. Центральна виборча комісія України оприлюднила оновлені дані за підрахунками 100% протоколів, згідно з якими Вікторові Ющенку віддали свої голоси 52% виборців, а Вікторові Януковичу — 44,19%.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати