Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Луганську вирішили зняти голову

29 липня, 00:00

В "узурпації влади" звинувачено мера Луганська Олексія Данилова на сесії міськради. Формальною підставою для цього стало представлення прокурора області, з якого випливало, що бюджетні кошти витрачаються не на "першочергові потреби".

Висновки мандатної комісії, заслухані на сесії, зводилися до негідної діяльності родичів-комерсантів О. Данилова, брата і дружини, стосовно котрих управління СБУ порушило кримінальні справи за фактом приховування доходів від оподаткування. Однак жодних доказів тому представлено не було.

Напередодні сесії О. Данилов, відповідаючи на запитання кореспондента "Дня", заявив, що справжні ініціатори конфлікту не "ліві" депутати, котрі ведуть себе найбільш агресивно, а "люди, котрим не подобається непоступлива позиція мера". Хто ці люди, О. Данилов уточнювати не став, але відомо, що міський голова давно пересварився і з представниками вищих органів влади, і з місцевими "силовиками", і з податковою адміністрацією.

У кулуарах міськвиконкому майже відверто говорять про те, що в команді мера дехто мітить на його місце. Показовим є те, що на бік супротивників міського голови стали деякі об'єднані соціал-демократи. Факт красномовний, якщо врахувати, що Олексій Данилов - заступник голови організації СДПУ(о). А за тиждень до сесії міськради управляючий Луганською регіональною організацією Ліберальної партії України прийняв заяву, у котрій запропонував міськраді скласти свої повноваження до 1 серпня разом із його головою.

Стосовно ж сесії, то депутати вирішили повернутися до питання "про довіру міському голові" після детального звіту О. Данилова про його діяльність і роботу виконкому.

Луганськ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати