Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Весь листопад — без НБА

30 жовтня, 00:00

На початку листопада традиційно стартує найпопулярніше баскетбольне змагання у світі — чемпіонат НБА. Цього разу початок турніру відкладається на невизначений термін. Причина тому — локаут. Власники клубів і гравці ніяк не дійдуть до згоди відносно оплати праці баскетболістів.

Спочатку старт було перенесено на два тижні, але позавчора комісар НБА Девід Стерн оголосив, що й решта ігор у листопаді не відбудеться. Болісні переговори між гравцями, яких представляє Майкл Джордан, і Стерном поки ні до чого ні привели. До речі, участь у них Джордана ще не означає, що він виступатиме в чемпіонаті. Просто він вважає своїм обов’язком постояти за інтереси своїх колег.

Єдиний позитивний момент переговорів у тому, що сторони виявляють бажання їх продовжувати. Але ніхто не хоче поступатися. Чиновники НБА бажають платити менше, а баскетболісти — отримувати більше.

А поки що 194 матчі будуть відмінені. Замість звичних 82 ігор тепер кожна команда проведе у кращому випадку лише по 68. Гравці втратили через це вже в зарплатні близько $200 млн.

№208 30.10.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати