Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вимушена амністія?

До Дня незалежності понад 25 тисяч засуджених буде випущено на волю
07 серпня, 00:00

Нещодавно свою згоду на масове відпущення гріхів засудженим дав Голова Верховної Ради України Олександр Ткаченко. Після повернення з відпустки це повинен зробити й Президент.

Так що для багатьох неблагонадійних громадян країни, які перебувають за гратами, питання швидкого отримання волі вже майже вирішене. За даними МВС, в місцях позбавлення волі нині перебувають 232 тисячі в’язнів. Можна припустити, що дія указу пошириться на десяту частину «ізольованого населення». У проекті документа, зокрема, говориться, що «вільну» отримають громадяни, котрих засуджено вперше за нетяжкі види злочинів, котрі перебувають у колоніях загального режиму: неповнолітні, жінки, яким вже за 50, і чоловіки за 60, учасники Великої Вітчизняної, воїни-афганці та «чорнобильці». Крім того, волю держава дарує й тим, хто має на утриманні неповнолітніх дітей. Як зазначається в проекті указу, амністія поширюється й на тих, кого вперше засуджено за тяжкі правопорушення і хто до початку дії указу «відтрубив» половину терміну.

Неофіційні джерела пов’язують амністію до Дня незалежності, що стала вже традиційною, з неможливістю утримування в переповнених місцях позбавлення волі «понадлімітного контингенту».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати