Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Янукович: «ЄС — цивілізаційно-історичний вибір України»

Європейський Союз — «цивілізаційно-історичний вибір України», і це підтримує українське суспільство і більшість основних політичних сил країни
14 червня, 12:34
ФОТО З САЙТА PREZIDENT.GOV.UA

Європейський Союз — «цивілізаційно-історичний вибір України», і це підтримує українське суспільство і більшість основних політичних сил країни.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович учора на 18-му саміті глав держав Центральної Європи, повідомляє Інтерфакс-Україна. За його словами, Київ виступає за подальше розширення Європейського Союзу з долученням України до єдиного європейського політичного та економічного простору. «Повноцінна інтеграція України в ЄС — це поки що невикористаний потенціал економічного зростання для Європи, зміцнення загальноєвропейської стабільності і безпеки», — зазначив Янукович.

Також Президент додав, що європесимізм, який у зв’язку з кризовими явищами на континенті торкнувся багатьох у Євросоюзі, практично не позначився на українському суспільстві. «Віра українців в об’єднану Європу і бажання одного дня стати її повноправною частиною не похитнулися. ЄС для нас і сьогодні залишається прикладом політичного, економічного і соціального успіху. І не лише прикладом, а каталізатором системних соціально-економічних реформ, які нині здійснюються в Україні», — заявив Віктор Янукович.

На думку Президента України, підписання Угоди про асоціацію з ЄС посприяє виходу Європи з економічної кризи. «Це відкриє шлях до інтеграції економіки нашої країни у внутрішній ринок ЄС, а отже — стимулюватиме її якісну модернізацію», — резюмував глава Української держави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати