Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За Гонгадзе стежила й СБУ

01 квітня, 00:00

Версія про самогубство екс-міністра внутрішніх справ генерала Юрія Кравченка, повністю підтверджується слідством. «Іншої версії, крім самогубства, сьогодні не існує» (?! — Ред. ), — заявив учора на брифінгу голова СБУ Олександр Турчинов, уточнивши, що дана версія підтверджується експертизою тіла й балістики, пов’язаною з пострілами. Кажучи про можливі причини самогубства Юрія Кравченка, голова СБУ відмітив, що не можна виключати, «що той тягар, який висів на ньому протягом останніх чотирьох років, змусив його це зробити».

Олександр Турчинов також повідомив, що Служба безпеки України була причетна до стеження за журналістом Георгієм Гонгадзе за кілька тижнів до його зникнення. «До спостереження за Гонгадзе була причетна і Служба безпеки. Спостереження було легалізоване у вигляді відкриття справи. Підстави для відкриття справи були досить сумнівними», — цитує Турчинова агентство Інтерфакс- Україна. За його словами, рішення про стеження за журналістом приймали тогочасні керівники СБУ. Разом із тим О. Турчинов підкреслив, що СБУ припинила спостереження за журналістом перед його зникненням, і представники його відомства не причетні до цього злочину. І відмітив, що зараз його відомство забезпечує оперативний супровід справи про вбивство журналіста, зокрема розшук і затримання.

Голова Служби безпеки також заявив, що найближчим часом суд ухвалить перший вирок у справі про контрабанду українських крилатих ракет в Іран і Китай. «Ще кілька днів і суд ухвалить перший вирок у цій справі», — сказав О. Турчинов.

У ході брифінгу Олександр Турчинов також заявив, що найближчим часом будуть пред’явлені обвинувачення фігурантам розслідування про незаконне втручання в роботу сервера Центральної виборчої комісії під час виборів президента. Крім того, Голова СБУ висловив переконання, що свідчення майора держохорони Миколи Мельниченка дозволять пред’явити обвинувачення замовникам і організаторам вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, повідомивши, що в ході телефонних розмов із Мельниченком він гарантував йому безпеку на території України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати