Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЗАПИТАННЯ «Дня»

07 грудня, 00:00
Наприкінці минулого тижня Президент запропонував парламенту для затвердження кандидатуру нового прем'єр-міністра — Валерія Пустовойтенка. Наскільки ймовірно, що парламент затвердить цю кандидатуру?

Олександр ЛАВРИНОВИЧ, фракція НРУ (Костенка):

— Як казав один поважний чоловік, причетний до сільського господарства — «парламент усьо може». Будь-які інтриги навколо цього питання розвиватимуться лише у тому випадку, якщо буде дотримано технології прийняття рішення у той спосіб, щоб ніхто не знав, хто його прийняв. Якщо буде проведено голосування картками, без поіменного режиму, то існує ймовірність притримання необхідної кількості голосів за рахунок великої кількості голосів від фракції Компартії, яка голосно говорить про своє несприйняття кандидатури Пустовойтенка, але, водночас відомо, що у потрібний момент знаходились необхідні мотиви для того, щоб частина цієї фракції голосувала так, як це потрібно уряду.

На сьогодні Валерій Пустовойтенко має невеликі шанси. Якщо голосування буде поіменне, як того вимагає закон, який не набув чинності через президентське вето, тоді шансів немає, оскільки офіційні опозиціонери не зможуть відкрито проголосувати. А бажаючих відверто стати пліч-о-пліч з кандидатом на посаду прем'єра, на мою думку, не буде стільки, щоб набрати необхідну кількість голосів для прийняття відповідного рішення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати