Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бондар підстрахувався заступником

08 вересня, 00:00

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар не планує влаштовувати кадрове чищення. Як повідомляє його прес- служба, на зустрічі зі своїм апаратом і керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації він заявив, що вся його діяльність буде направлена «на підвищення авторитету області як економічно сильного регіону». «Головне не політичні амбіції, — підкреслив В. Бондар, — а соціальна й економічна стабільність». Крім того, новий шеф завірив підлеглих у тому, що приїхав на Дніпропетровщину «не тимчасово, а для постійної та продуктивної роботи».

Тим часом, свою діяльність в.о. губернатора почав із заміни першого заступника голови облдержадміністрації. На цю посаду переведений із Києва керівник Головної служби регіональної політики Секретаріату Президента Семен Кроль, який і раніше був заступником у В. Бондаря — у часи, коли той очолював Міністерство транспорту й зв’язку України. 57 річний С. Кроль —професійний транспортник, який починав свою кар’єру на Луганському тепловозобудівельному заводі, має солідний послужний список. Судячи з усього, життєвий досвід С. Кроля, який свого часу працював не тільки на виробництві, але і в органах місцевого самоврядування, повинен додавати молодому губернатору впевненість у своїх силах. Проте В. Бондар не звільнив і колишнього першого заступника голови облдержадміністрації Григорія Вербицького, перемістивши його лише в ранг звичайного заступника. Колишнього криворіжця Г. Вербицького багато хто вважає довіреною особою голови Дніпропетровської облради, регіонала Юрія Вілкула. Проте новий губернатор завірив підлеглих, що ніяких інших кадрових змін найближчим часом не передбачається. «В адміністрації працює професійний колектив, — заспокоїв апаратників В. Бондар, — кожний держслужбовець має певний досвід роботи в команді й повинен максимально використати його на благо Дніпропетровщини, а також забезпечити повне виконання доручень Президента України та уряду».

Особливу увагу дніпропетровських чиновників в.о. губернатора звернув на соціальний захист жителів області, на фінансове забезпечення пільг та інших видів допомоги. «Службовцем, — зазначив В. Бондар, — необхідно працювати так, щоб в області кожна людина відчувала турботу влади».

Тим часом, ситуація в дніпропетровських «верхах», судячи з усього, не така проста. Заступник голови — керівник апарату обласної ради Катерина Відякіна вже виразила своє здивування кадровими змінами в облдержадміністрації. За її словами, керівників облради навіть не запросили на представлення нового губернатора. «Облдержадміністрація, — заявила К. Відякіна, — нормально й успішно співробітничала з обласною радою, у нас залишилися деякі питання, які ми не встигли вирішити. А тут приїхала нова людина, яка не знає область. Це відіб’ється на бюджетній ситуації не тільки області, але і всієї України. Наш регіон не заслужив такого ставлення з боку Президента».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати