Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ми готові вийти на Майдан у будь-який час»

Олександр Турчинов про справу Гонгадзе та союзників БЮТ
26 жовтня, 00:00

У справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе вистачає матеріалів, щоб висунути обвинувачення замовникам та організаторам його вбивства. Про це заявив екс-глава Служби безпеки України Олександр Турчинов, відповідаючи позавчора в прямому ефірі телеканалу «1+1» на запитання журналістів. «За моєю інформацією, досить матеріалів для того, щоб такі обвинувачення пред’явити дуже поважним особам, які замовляли чи організовували цей злочин. У цій справі необхідна чисто політична воля. Тут не потрібно гальмувати процес, тут просто треба виконати свій обов’язок і висунути обвинувачення», — підкреслив Турчинов.

Екс-глава СБУ Олександр Турчинов також не погодився з позицією колишнього президента країни Леоніда Кучми, що раніше прозвучала, про те, що колишній майор держохорони Микола Мельниченко — зрадник України. «Я не погоджуюся з позицією тих, хто підтримує ідею Кучми, що Мельниченко — зрадник. Я не знаю, де б була сьогодні наша помаранчева влада, я не знаю, була б сьогоднішня свобода слова, якби Мельниченко не оприлюднив матеріали, що стосуються злочинів, скоєних Кучмою та його оточенням. Мельниченко вчинив правильно, він зробив чесно», — підкреслив А. Турчинов. «І коли мені буде відомо про злочин, я виконуватиму свій громадянський обов’язок і не ховатимуся за красиві слова», — відзначив екс-глава СБУ.

Олександр Турчинов, який є також начальником передвиборного штабу Блоку Юлії Тимошенко, відповів на запитання про стратегії блоку на виборах до парламенту. Так, він заявив, що БЮТ може блокуватися з Народним союзом «Наша Україна» лише за умови повернення НСНУ до тих позицій, що були задекларовані на Майдані. «Ми не відмовляємося від компромісів, від об’єднання зусиль з «Нашою Україною», але для цього ми маємо бути впевнені, що припинено цей кучмізм, що Ющенко як лідер «Нашої України» позбавився корупціонерів у власному оточенні. Тоді, будь ласка, ми готові співпрацювати», — сказав він. При цьому О. Турчинов додав, що в даний момент ці корупціонери з оточення Президента не зникли. «Так, багато хто з них залишили посади, але вони продовжують формувати політику в державі, і це — проблема», — сказав керівник штабу.

Разом з тим О. Турчинов заявив, що БЮТ не розглядає можливості блокування з Партією регіонів чи з СДПУ(О). «У нас немає ані необхідності, ані бажання блокуватися ані з Януковичем, ані з СДПУ(О), ані з іншими політичними силами, яких ми вважаємо своїми політичними опонентами», — заявив він.

Говорячи про святкування річниці помаранчевої революції, О. Турчинов заявив, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко та її сьогоднішні соратники готові вийти на Майдан для такого святкування. «Нам не соромно стояти знову пліч-о-пліч з тими, з ким ми стояли наприкінці минулого року», — сказав О. Турчинов. Він додав, що революцію зробили не ті, хто стояв на сцені, а прості люди, і саме поруч з ними прихильникам Ю. Тимошенко не соромно стояти. «Що стосується наших колег, то це питання їхньої совісті, чи можуть вони вийти на Майдан. Ми готові вийти на Майдан у будь-який час», — заявив О. Турчинов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати