Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Наша боротьба не завершена»

Юлія Тимошенко що не буде підтримувати жодного з кандидатів у другому турі й оголосила про похід на парламентські вибори
03 квітня, 11:53
ФОТО REUTERS

Лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка балотувалася на посаду президента України, вважає, що жоден із кандидатів, що пройшли до другого туру президентських виборів за підсумками голосування 31 березня, не спроможний вирішити проблеми, з якими сьогодні стикається Україна. «Країна нині перебуває в такому кризовому стані, у війні, в крайній бідності, в руйнуванні інституцій управління країною — виклики перед Україною дуже великі. І я вважаю, що жоден із кандидатів, який за рішенням ЦВК перебуває в другому турі, не впорається з цими викликами й не припинить ні війну, ні біду», — заявила Тимошенко на прес-конференції у вівторок у Києві (interfax.kiev.ua).

«Тому брати відповідальність за будь-які поради зараз я не можу», — додала вона. Політик також заявила, що її команда спрямує зусилля на те, щоб не допустити фальсифікацій у другому турі президентських виборів.

Юлія Тимошенко переконана, що нинішній глава держави Петро Порошенко пройшов до другого туру президентських виборів нечесно, але заявляє, що оскаржувати в суді результати голосування не має наміру. «Вибори (були. — Ред.) Порошенком сфальсифіковані, він не мав бути в другому турі, він туди прорвався нечесним шляхом. Наразі, я знаю, перед вами стоїть запитання, чи підемо ми як команда, до суду оскаржувати ці результати. Можу відразу сказати, що ми не підемо до суду», — сказала вона.

Крім того, Тимошенко заявила, що не має наміру закликати українців виходити на акції протесту проти результатів виборів через фальсифікації. «Ви знаєте, в якому стані країна, ви знаєте, що її довели до межі виживання. І ми усвідомлюємо, що будь-який підйом людей на будь-які протестні акції може стати плацдармом для країни-агресора, яка веде проти України війну. Розхитувати стабільність в Україні, виводити нас на якісь внутрішні протистояння — я цього ніколи не дозволю», — наголосила Тимошенко.

Щодо майбутніх планів лідер «Батьківщини» заявила, що сподівається на успіх на виборах до Верховної Ради України. «Наша боротьба за демократичну європейську справедливу Україну не завершена, і шанс, який втрачено під час виборів президента в першому турі, — це лише один втрачений шанс. У нас із вами залишається ще одна можливість докорінно все змінити, втілити в життя «Новий курс» — це наступні парламентські вибори. Наша боротьба не завершена. Ми об’єднуємо зусилля, готуємо всі наші кроки та дії. І ми робимо ставку на те, що на парламентських виборах ми все-таки зможемо довести нашу справу до логічного завершення», — заявила Тимошенко. Вона подякувала тим виборцям, які віддали за неї свої голоси в першому турі президентських виборів, а також своїй команді за виконану роботу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати