Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ПОЛIТIНФОРМАЦIЯ

22 лютого, 00:00

Янукович зробив зауваження ще одному міністру

Прем’єр Віктор Янукович зробив зауваження міністру економіки Володимиру Макусі за те, що він не відслідковує питання утворення житлово-комунальних тарифів на місцях. «Я вчора зробив зауваження міністру економіки Макусі — якщо найближчим часом він особисто не познайомиться з кожним керівником інспекції по ціноутворенню в регіоні — то будуть проблеми», — сказав Янукович, відкриваючи вчора засідання уряду. За його словами, він не хоче повторення ситуації, яка напередодні створилася в Чернігові: «Я переконався, що ви були не знайомі з керівником інспекції в Чернігівський області — я вас знайомив у залі». Янукович поставив задачу: «Що ми повинні зробити, щоб тарифи були справедливі для кожного регіону? Це питання ми сьогодні не вирішили». За словами прем’єра, тарифи найвище підняли в Західній Україні, де найнижча зарплата. «Як зробити так, щоб наші люди, незважаючи, живуть вони на сході, заході чи півдні, мали рівні умови сплати за житлово-комунальні тарифи?» — сказав Янукович і доручив віце-прем’єрам Азарову і Рибаку вирішити це питання, передає «Українська правда».

Убивці Кушнарьова висунуто обвинувачення

Помічникові депутата Верховної Ради Дмитра Шенцева від фракції Партії регіонів Дмитру Завальному висунуто обвинувачення у вбивстві через необережність народного депутата Євгена Кушнарьова. Про це повідомив прокурор Харківської області Василь Синчук. Синчук розповів, що обвинувачений уже дав свідчення. Зараз прокуратура призначила ряд судових експертиз. Харківський прокурор зазначив, що висновки щодо відповідальності Завального залежатимуть від результатів експертиз, повідомляє «Кореспондент». Кушнарьов помер 17 січня внаслідок вогнепального поранення, отриманого під час полювання. Тоді правоохоронці не змогли висунути Завальному обвинувачення, оскільки відразу ж після інциденту він опинився у лікарні. За словами Синчука, обвинувачений дав підписку про невиїзд. Якщо суд доведе його провину, 37-літньому Завальному загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Тимошенко готує ще один план

Блок Юлії Тимошенко та «Наша Україна» до кінця тижня збираються обнародувати план усунення від влади команди прем’єр-міністра Віктора Януковича. Про це вчора в інтерв’ю журналістам заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко. «Я думаю, що ми разом, буквально четверга-п’ятниці, зможемо запропонувати серйозний алгоритм того, як прибрати від влади людей, які руйнують країну кожного дня», — сказала Юлія Тимошенко. Вона зазначила, що з цього приводу БЮТ завершує переговорний процес із Президентом України Віктором Ющенком та блоком «Наша Україна». «Ми вважаємо, що коли така ситуація у країні та в парламенті, то єднання демократичних сил — це єдиний вихід», — наголосила Юлія Тимошенко.

Соціалісти хочуть заборонити Ющенку роздавати нагороди

Фракція Соцпартії вимагає ввести мораторій на нагородження державних діячів і службовців державними відзнаками на необмежений термін. Про це у Верховній Раді заявив член фракції СПУ Сергій Червонописький. Депутат виступив із критикою того, що президент Віктор Ющенко нагородив екс-генпрокурора Михайла Потебенька орденом Ярослава Мудрого III ступеню. Як відомо, під час роботи Потебенька генпрокурором пропав журналіст Георгій Гонгадзе. «Нагороджувати екс-генпрокурора президентським орденом, коли справа Гонгадзе не доведена до суду — верх політичного і людського цинізму», — заявив Червонописький. «Потебенько вирізнився тим, що під його керівництвом знищувалися докази і залякувалися свідки, а слідство відверто вводило громадськість і родину загиблого журналіста в оману», — додав він. Депутат також відзначив, що «Потебенько став для злочинців, на жаль, адвокатом, а не прокурором». «Глава держави своїми бездумними, невмотивованими нагородженнями девальвує статус державних нагород, це підриває авторитет влади і держави», — вважає Червонописький. СПУ пропонує Верховній Раді прийняти постанову, яка б заборонила «практику, що стала анекдотичною» Президенту роздавати ордени й інші знаки відмінності.

Міністри запевняють, що прем’єр їх... не бив

Міністр юстиції Олександр Лавринович і міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов спростовують інформацію про їхнє побиття прем’єр-міністром України Віктором Януковичем. Про це вони повідомили вчора в Кабінеті Міністрів. «Існує протистояння в країні, і є люди, які використовують засоби інформаційного протистояння, при цьому не гребуючи нічим», — сказав Лавринович. За його словами, така робота «на примітивно-тваринному рівні» ведеться для того, щоб створити певний вплив у суспільстві і впливати таким чином на своїх опонентів. «Ті, хто це поширює, — це люди, які самі себе зараховують до більш низького розряду. Взагалі здоровій людині навіть на думку не спало б, що така інформація може бути правдивою. Це лише для людей із хворою уявою», — додав міністр юстиції.

У свою чергу Анатолій Толстоухов повідомив, що під час виходу відповідної публікації в газеті «Україна молода» він перебував на лікарняному. Міністр Кабінету Міністрів вважає, що інформація про його побиття Януковичем є складовою «великого і цинічного бруду, який ллється, і щоб потім за це не відповідати». «Я мав розмову з паном Дорошенком (головний редактор газети «Україна молода») і відверто йому сказав, що я маю на це право як людина, яка не один рік працювала в журналістиці, що він свідомо це робив, бо знав, що це анітрохи не відповідає дійсності, тому що відбувається в реальному житті», — зазначив Толстоухов.

Він також повідомив, що не збирається подавати судовий позов. «Для цього юридичних підстав немає, бо такі сайти спеціально відкриваються, щоб потім таке писати», — додав міністр Кабінету Міністрів.

Раніше в газеті «Україна молода» з’явилася стаття про те, що прем’єр-міністр Янукович нібито побив міністра юстиції Лавриновича і міністра Кабінету міністрів Толстоухова за невірну інформацію щодо опублікування Закону про Кабінет Міністрів України, передає «Корреспондент».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати