Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ПОЛIТIНФOРМАЦIЯ

16 грудня, 00:00

Порошенко захотів об’єднатися з Тимошенко

«Наша Україна» і Блок Юлії Тимошенко повинні йти єдиним списком на можливі дострокові парламентські вибори. Про це заявив народний депутат, член фракції «Наша Україна» Петро Порошенко в інтерв’ю Радіо Свобода. За його словами, у випадку якщо дострокових виборів не буде, ці політичні сили повинні ретельно координувати свою діяльність один із одним. «Якщо будуть дострокові парламентські вибори, я не маю ні тіні сумніву, що ці політичні сили підуть єдиним списком. Ми не маємо права розпорошувати голоси», — сказав Порошенко, уточнивши, що «якщо навіть перспектива виборів буде неблизькою, наші політичні сили не зможуть діяти ефективно, якщо не буде налагоджено чітку координацію роботи».

Щодо самої координації, то депутат уточнив, що вона повинна стосуватися трьох напрямів: роботи над конституційними змінами, узгодження дій у Верховній Раді, а також у позапарламентській діяльності, у тому числі й на рівні місцевих рад.

14 грудня під час спілкування з журналістами Президент України Віктор Ющенко не виключив можливості розпуску Верховної Ради, «якщо виникнуть обставини, передбачені Конституцією України».

Більше проектів усяких і різних

Член фракції «Наша Україна» Микола Катеринчук очолив організаційний комітет зі створення політичного руху «Європейська платформа для України».

Організаційні збори зі створення політичного руху відбулися в четвер у Києві. Вчора у Верховній Раді Катеринчук повідомив, що на зборах були присутні близько 100 осіб, у тому числі «ідеологи створення такого руху», народні депутати, члени фракції «Наша Україна» Руслан Князевич і Володимир Стретович. Окрім того, на організаційних зборах були присутні представники партії «Пора», Партії зелених, а також Християнсько-демократичної партії. Наступне засідання ініціаторів створення політичного руху «Європейська платформа для України» відбудеться у другій половині січня наступного року. У той же час колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв’ю одному виданню пообіцяв вже на День міліції, 20 грудня, розповісти про свій майбутній політичний проект. На запитання, чи можливе його входження до «Нашої України», Луценко відповів: «Я за характером не реаніматолог, я більш схильний до еволюції, тому повертатися до старого навряд чи варто», — повідомляє Олена ЯХНО, «День».

Медведько не знає, хто отруїв Ющенка

Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявляє, що справа про отруєння Президента України Віктора Ющенка на сьогоднішній день не є розкритою. Про це Олександр Медведько заявив на вчорашній прес-конференції в Донецьку. «Я відповідально про це заявляю, я стверджую, що цей злочин не розкритий», — зазначив Олександр Медведько. За його словами, він дуже хоче, щоб цей злочин був розкритий і щоб суспільство знало про це. Однак справа дійсно не розкрита. І йому невідомо на даний момент, хто скоїв цей злочин.

Олександр Медведько також зазначив, що «є версії, є напрацювання». «Я розумію, що мені можна дорікати, можна бити, лаяти мене за те, що злочин не розкритий, оскільки це розслідує Генеральна прокуратура. Але хочу зауважити, враховуючи, що Генеральна прокуратура може взяти на розслідування будь-яку карну справу, ми над нею працюємо», — зауважив Олександр Медведько.

Генпрокурор ще раз нагадав, що функції з розслідування злочинів — це функції МВС і СБУ, і що до групи, яка розслідує цей злочин, входять співробітники СБУ. «І якщо я з якоїсь причини раптом хотів би приховати, я ж не розслідував карну справу, є група, до якої входить слідчий, є група оперативних працівників. І якщо уявити на секунду, що я хотів би вчинити так, є певні особи, а я не одягаю наручники — я просто ніяк не міг цього зробити. На даний момент цей злочин, на жаль, не розкритий», — резюмував Олександр Медведько.

Напередодні Віктор Ющенко зауважив, що сьогодні є достатньо доказів для встановлення винних, «щоб прийти з наручниками і забрати людей». Далі, сказав він, йде «оцінка дій» Генеральної прокуратури України, чи є воля у цих людей довести розслідування до кінця.

Журналіст ОРТ образив патріотичні почуття Чорновола. I не тільки

Учора у Києві відбувся круглий стіл, організований УНІАН та РІА «Новости», на якому українські та російські політики та журналісти обговорювали російсько-українські відносини протягом 15 років незалежності.

Депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл у своєму виступі був надзвичайно лаконічним. Говорячи ламаною російською, він наголосив, що українці і росіяни повинні зрозуміти, що при всьому своєму бажанні вони живуть у географічно споріднених країнах і змушені співробітничати в цих умовах. Також Чорновіл закликав відмовитися від надуманих проблем і в міжнародному діалозі вирішити всі питання, передає «Обоз».

Виступаючи одразу за Чорноволом, журналіст російського «Первого канала» Максим Шевченко заявив про те, що Росія була, буде і має право бути країною, яка керуватиме Україною, звинувачуючи сучасну українську владу в «культурному геноциді сходу та Криму». При цьому Шевченко неодноразово назвав себе «російським інтелектуалом українського походження».

На що Тарас Чорновіл зізнався, що йому неприємно слухати такі речі, попрощався і залишив засідання круглого столу. Уже вийшовши в коридор, Чорновіл висловив упевненість журналістам, що в Росії є багато інтелектуалів, позиції яких щодо України є абсолютно протилежними до позиції Максима Шевченка.

Також Чорновіл заявив, що сьогоднішня розмова погіршить російсько-українські відносини навіть більше, ніж провокативні дії деяких українських і російських політиків.

Слідом за Чорноволом засідання залишив Андрій Єрмолаєв, і українські журналісти привітали це оплесками.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати