Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рух готовий до сольного виступу на руїнах національної ідеї

07 червня, 00:00
Валерій ЗАЙЦЕВ, "День" В'ЯЧЕСЛАВ ЧОРНОВІЛ У РОЛІ ГЕТЬМАНА

Народний Рух України розповсюдив звернення до громадян, у якому проголосив, що віднині лише НРУ представлятиме у Верховній Раді національно-демократичні сили й "тепер рухівці - єдині у парламенті захисники національної ідеї". При цьому автори звернення без зайвої скромності стверджують, що НРУ готовий до такої відповідальності й, паралельно, засуджують "близькі до Руху" політичні партії, які "не змогли зробити реальні кроки до об'єднання", "сприяючи цим поразці національної ідеї, поразці демократії".

Передусім, слід уточнити - хоча з усіх партій і виборчих об'єднань, які висували націоналістичні гасла, Рух єдиний подолав 4-відсотковий бар'єр, однак у мажоритарних округах у парламент усе-таки пройшли представники інших національно-свідомих партій, зокрема КУН, ХДПУ й УРП. Пройшли, часто долаючи опір партійних функціонерів знов-таки Руху, котрі обіймають впливові пости в державних адміністраціях Тернопільської, Чернівецької та інших областей.

Але що справді дивує в рухівській заяві - це погано прихована зловтішність на адресу "ідейно близьких" товаришів і торжество монополіста, який нарешті позбувся конкурентів, котрі плуталися під ногами. Очевидно, що служінню національної ідеї "в собі" (а це все-таки передбачає певну безкорисливість), рухівські лідери віддають перевагу прагматичнішій прихильності до самих себе, "ідейних".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати