Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Шквал» в дії...

Львівські прикордонники відточують навички у стрільбі з важкого озброєння
07 квітня, 12:22

На Львівщині розпочалася активна фаза польових тренувань прикордонників комендатури швидкого реагування «Шквал». Під час цих тренувань «зелені берети» відточують свої навички у стрільбі із важкого озброєння. Оскільки власного полігона для стрільби із такої зброї у них немає, то свої навчання проводять на Яворівському полігоні.

Наразі прикордонники відпрацьовують стрільбу із наземних та автомобільних зенітних установок, кулемета ДШК, БТРів. Далі будуть вдосконалювати стрільбу із АГС, РПГ, мінометів тощо. Навчання проходять за легендою, що терористи перетнули лінію розмежування та почали гатити з важкого озброєння по українських позиціях. Завдання прикордонників — якомога швидше ліквідувати умовного противника.

Тренують бійців досвідченні інструктори. Більшість із них побували уже неодноразово у зоні АТО. За їхніми словами, головне в бою — зберегти психологічну стійкість та не створювати паніки і метушні. «Основне для нас — це виконання завдань як в зоні АТО, так і на державному кордоні по відбиттю збройних провокацій. Зокрема збройних вторгнень на територію України, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами. Через це у нашого спецпідрозділу покращене озброєння для виконання цих завдань. Адже наш спецпідрозділ першим виїжджає на місце прориву кордону, щоб утримати наступ, а вже за нами підтягуються інші», — розповів комендант прикордонної комендатури швидкого реагування Сергій Дупляк.

Навчання для прикордонників зі «Шквалу» триватимуть тиждень. Після цього спецпризначенці, за потреби, вирушать на небезпечні ділянки на сході України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати