Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сі-Бриз-2019»

У Одесі розпочалися Міжнародні українсько-американські навчання
01 липня, 20:09
ФОТО НАДАНО МО УКРАЇНИ

Під час церемонії відкриття міжнародних навчань командувач Військово-Морських сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко подякував учасникам за якісну підготовку до проведення навчань та зазначив, що «Сі Бриз-2019» — спільна відповідь ідеологам та архітекторам гібридної війни Росії проти України та інших країн Чорноморського регіону, йдеться на сайті Міноборони.

«Мене дивує, що напередодні навчань ми отримуємо повідомлення про закриття певних районів Чорного моря. Ці дії з боку Російської Федерації не можна назвати інакше, як смішними та дитячими. Ми були готові до подібних «витівок», тому провели перепланування й діятимемо в інших районах, щоб удосконалювати навики щодо взаємосумісності та спільного виконання завдань на морі, суходолі й у повітрі з країнами-партнерами. Я впевнений, що наші спільні зусилля дають змогу зробити ще один крок до безпеки в Чорноморському регіоні», — наголосив адмірал Ігор Воронченко.

Також він звернув увагу, що РФ досі не виконала рішення Міжнародного трибуналу — і 24 наших військових моряків досі перебувають у полоні.

Цього року в навчаннях беруть участь кораблі та підрозділи України, Сполучених Штатів, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Італії, Латвії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Франції, Туреччини та Швеції — загалом 19 країн. Загальна чисельність особового складу — понад три тисячі військовослужбовців. Задіяні 28 військових кораблів і суден забезпечення та 27 літальних апаратів. Як і минулого року, маневри відбуватимуться в північно-західній частині Чорного моря, в портах, аеропортах і на полігонах Одеської та Миколаївської областей.

Керівник навчань від української сторони — перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, від США — командир тактичного з’єднання «65» 6-го флоту ВМС США капітан 1 рангу Метью Ліман.

Керівник навчань від США повідомив, що вперше за всю історію навчань у них братиме участь американський катамаран — швидкохідний транспортно-десантний корабель USNS Yuma. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати