Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На виставку – зі смартфоном

Львівська художниця зашифрувала свої роботи у QR-коди
16 лютого, 12:53

У львівській галереї сучасного сакрального мистецтва «Іконарт» відкрилася виставка художниці Ярослави ТКАЧУК «Лабіринт». Ця виставка дивує своєю винятковістю, адже всі свої роботи авторка зашифрувала у QR-коди.

На одній стіні галереї висять намальовані авторкою QR-коди. Для глядача це буде спочатку дещо несподіванкою. Та, взявши у руки смартфон, ці коди можна відсканувати. І уже з телефона відвідувач вистави потрапить на певні роботи художниці чи її Інстаграм або сторінку в «Фейсбуці».

«Звичайні виставки вже занадто «приїлися». Хотілося чимось здивувати глядача. І ось QR-коди, на мій погляд, стали саме тою особливістю. Крім того, вони не займають багато місця. Коли ж би я хотіла виставити усі ці роботи, що закодовані тут, то для них просто б фізично тут не вистачило місця», — розповіла Ярослава Ткачук.

За словами художниці, лабіринт давно вийшов за межі міфічних чи історичних споруд, означивши цілі розділи сучасної науки. Таким лабіринтом і є QR-коди, які спрямовують відвідувачів виставки у блукання в мережі. Та все ж на виставці є і три роботи художниці. Вони теж тісно переплетені із тематикою виставки. Кожна робота є заплутаним лабіринтом. На цих картинах можна побачити лабіринти із мікросхеми, карти Львова 1937 року та схеми руху громадського транспорту Львова. Оглянути цю незвичну виставку можна до 3 березня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати