Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Усі ми маємо докласти зусиль»

03 липня, 14:47

Відгук на статтю Ігоря САМОКИША, Миколи СІРУКА «Україна приречена на політичну перемогу та відродження» («День», №108 від 23 червня 2015 року)

На мою думку, неоголошена гібридна війна, яку російська влада розпочала на сході України, є серйозним викликом і загрозою для незалежності нашої держави.

Проте у ХХІ столітті війни проводять не лише за допомогою танків і гармат, а й силою інформаційної атаки, адже ми живемо у час розквіту інформаційних технологій, і через Інтернет, телебачення і пресу можна поширювати будь-яку інформацію, і не завжди позитивну. Цю велику силу ЗМІ, їх здатність впливати на розум мільйонів людей добре розуміли усі диктатори ХХ століття і використовували її у своїх «чорних» цілях. Конфлікт Росії з Україною не став винятком. Через потужні мас-медіа кремлівська влада веде інформаційну війну проти України, створюючи негативний образ нашої держави в Європі і світі. На жаль, для багатьох європейців Україна і нині залишається terra incognita — земля невідома.

Працюючи екскурсоводом, я переконався, з якою цікавістю іноземці пізнають нашу українську історію, історико-культурну спадщину. Та що там іноземці. Навіть люди зі сходу України вражені тим, відмінним від їхнього, життям, яке вони бачать, побувавши на екскурсії на заході України — на порубіжжі з Євросоюзом.

Прикро, що, починаючи з 1991 року, влада зробила дуже мало для створення потужних мас-медіа, які б могли мовами міжнародного спілкування доносити світу правдиву інформацію про Україну, її історію, культуру, миролюбні настрої українського народу, наші прагнення стати рівноправним членом європейської і світової спільноти.

Який же вихід? Я думаю, що треба ввести у ранг державної політики, зробити стратегічним завданням України такі пріоритети:

• через телебачення, радіо, Інтернет, пресу іноземними мовами доносити світу правдиву інформацію про минуле і сучасне України;

• сприяти розвитку міжнародного туризму і завдяки цьому створювати позитивний імідж України;

• дипломати, студенти, які навчаються за кордоном, мають бути своєрідними послами доброї волі і популяризувати Україну в країнах їх перебування.

Зрештою, влада і народ мають працювати на економічне і культурне піднесення України, щоб нас поважали як рівного серед рівних у світі.

Добре, що таке авторитетне видання, як газета «День», докладає чимало зусиль для створення позитивного іміджу України серед міжнародної спільноти.

Віриться, що колись неодмінно збудуться слова німецького філософа Йогана Гердера: «Україна стане новою Грецією, в цій країні чудовий клімат, щедра земля, її великий і музично обдарований народ прокинеться колись для нового життя».

Тільки всі ми маємо докласти для цього значних зусиль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати