Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Що таке харчові волокна та яке значення вони мають для здоров'я людини

28 серпня, 10:52

Харчові волокна (також вживаються такі назви: дієтичні, рослинні волокна) – рослинні компоненти, які не перетравлюються секретами травної системи людини й не всмоктуються в тонкому кишківнику.

фото

Клітковина є важливою частиною здорового харчування й позитивно впливає на весь організм. Харчовими волокнами, наприклад, збагачені продукти виробника корисних солодощів Green Leaf, а саме:

•     Полідекстроза (натуральна клітковина кукурудзи) – розчинна клітковина, пребіотичне волокно.

•     Камедь – розчинна корисна клітковина.

•     Псиліум (продукт перероблення лушпиння насіння подорожника) – джерело розчинної та нерозчинної клітковини.

•     Клітковина акації (розчинна) – пробіотик, важливий для дієтичного харчування, сприяє правильній роботі кишківника.

У харчових продуктах частка вмісту рослинної клітковини може варіюватися від 0 до 45-55%. Вживання достатньої кількості продуктів, багатих на волокна, є важливим елементом здорового харчування. За висновками вчених, добова норма для здорової людини становить 25 г, для діабетиків – 30-50 г, у разі ожиріння – 20-27 г.

Користь харчових волокон для здоров'я

Серед корисних властивостей можна виділити такі:

•     Підтримання функціонування кишківника. Сприяють нормальній роботі шлунково-кишкового тракту та зростанню корисних бактерій, запобігають закрепам і діареї.

•     Контроль рівня цукру в крові. Допомагають уникнути різких змін рівня глюкози в крові.

•     Зниження ризику серцево-судинних захворювань. Сприяють зниженню рівня холестерину.

•     Контроль ваги. Допомагають зменшити апетит і досягти відчуття ситості.

Здорове харчування для ласунів

Виробник Green Leaf, піклуючись про споживачів, збагачує свої продукти харчовими волокнами. Наприклад, кожна суміш для випікання Green Leaf містить псиліум – порошок із лушпиння насіння індійського подорожника. Він не впливає на смак продукту, зате покращує самопочуття і травлення та забезпечує тривалу ситість.

Також абсолютно без шкоди для фігури можна поласувати, наприклад, кокосовою карамеллю та згущеним молоком без цукру від Green Leaf. Вони містять клітковину акації та кукурудзи, яка забезпечує ніжну текстуру топінгів і робить їх корисними для здоров’я та стрункості.
 
А чи можете ви повірити, що існує ще й гарячий шоколад без цукру, збагачений клітковиною акації? Смачний і корисний напій тепер можна легко приготувати завдяки суміші «Гарячий шоколад із солодкою стевією». Подаруйте собі насолоду з користю для здоров'я. Ваш організм скаже вам «дякую».

У суміші для морозива від Green Leaf є харчові волокна – інулін та камедь, що є продуктами перероблення цикорію й топінамбуру. Їх ще вважають пребіотиками, адже вони стимулюють процеси росту корисних мікроорганізмів і забезпечують нормальну роботу системи травлення.

Навіть топінг шоколадний цього виробника багатий на харчові волокна. Шоколадний топінг із солодкою стевією додасть неповторного аромату та смаку улюбленому кондитерському виробу. До прикладу, ви можете додати його у вафельний торт й отримати просто ідеальний десерт. Подаруйте собі корисне гастрономічне задоволення!

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати