Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Брати Клички: бліцкриг призначено на 24 вересня

28 липня, 00:00

Схоже, слідом за Віталієм Кличком, якому WBC наказала провести свій наступний поєдинок iз переможцем пари Рахман — Баррет, визначилася й доля Володимира. Щоправда, на відміну від старшого брата, бій молодшого чемпіонським не буде. Тяжбу з IBF за бій iз нинішнім чемпіоном цієї організації Крісом Бердом він програв. А тому тепер повинен добиватися зустрічі з невловимим американцем у боях iз іншими претендентами на трон. Справедливо, взагалі-то. Боксерська громадськість полюбляє нокаути, а не хитромудрі адвокатські ходи. Зчепивши зуби, Володимир прийняв правила гри й викликав на бій грізного 24- річного нігерійця Семюеля Пітера. У рейтингу Пітер стоїть усього лише на один рядок нижче й у своєму багажі має 24 перемоги й жодної поразки. За свій нокаутуючий удар його називають «Нігерійським кошмаром» (за місцем народження). Що ще? Вважається, як кажуть американці, головним «проспектом» (перспективним бійцем) дивізіону. З недоліків варто згадати не дуже хорошу техніку й захист. До того ж, він невисокий на зріст, за що його вже зараз називають молодим Тайсоном. Проте зріст може зіграти Пітеру й на руку. (На правий аперкот, наприклад).

Володимир у своєму прес-релізі на офіційному сайті сказав: «Я готовий. Питання в тому, чи готовий Семюель Пітер? Він уміє говорити, але тепер настав час підкріпити свої слова справою… Тепер усе залежить від Пітера. Він каже, що настав момент істини. Мені не віриться, що Семюель Пітер зможе прийняти цю істину. Якщо я не правий, ми можемо провести бій». За чутками, ці слова підтверджені й найбільшим гонораром за всю кар'єру Пітера — $900 тисяч. І вiдбутися поєдинок може вже 24 вересня. День у день iз боєм Віталія, до речі. Пітер умовляти себе не примусив. «Він кинув мені виклик, і тепер я маю намір підкріпити свої слова справою, — заявив нігерійський суперважковик. — Із сьогоднішнього дня, Кличко, ти — ходячий мрець».

Термін реагування на заяву українця для дивізіону, що нагадує більше сонне царство, просто надзвуковий. Через день! Чекатимемо цього бою. Чого гріха таїти, цікаво. Можливо, вперше у своїй кар'єрі Володимир не вважатиметься фаворитом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати