Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коли «срібло» — безперечний успіх

24 червня, 00:00

У грецькому місті Патри відбувся другий міжнародний турнір «Європейські майстри гімнастики». Змагання були командними. Їхня особливість полягала в тому, що до програми було включено як спортивну, так і художню гімнастику. Об'єднання гімнастики, до якого прагне міжнародна федерація цього виду спорту, наочно продемонстрував турнір.

У ньому брали участь практично всі найсильніші спортсмени континенту. Досить сказати, що вже в першому колі у збірної України був найсерйозніший суперник — команда Білорусі. Втім, перемога залишилася за українцями. Як і в суперництві з командами Франції та Італії. У фіналі наших гімнасток чекала дуже сильна збірна Росії. Фаворит турніру і став його переможцем.

Проте, погодьмося, що й друге місце в європейській гімнастичній ієрархії — велика подія для нашої школи. А цей успіх принесли представники спортивної гімнастики Олександр Світличний (Луганськ), Руслан Мезенцев і Ольга Тесленко (обидва — Київ), Інга Шкарупа (Тернопіль) і «художниці» — Олена Ткаченко та Ірина Кобець (обидві — Сімферополь).

Особливо хотілося б відзначити наших «художниць». Підопічні Любові Серебрянської практично не мали останнім часом можливостей брати участь у офіційних змаганнях, задовольняючись лише другорядними міжнародними турнірами. В Греції ж кримчанки продемонстрували високий клас, а Олена отримала від суддів за свої вправи дві «десятки» — вищий бал у гімнастиці. В неофіційному заліку Ткаченко посіла четверте місце серед усіх представниць художньої гімнастики на цьому турнірі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати