Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Копійка до копійки – заради нашої перемоги

Дударики планують відвідати Латвію з волонтерськими концертами
20 липня, 14:33

Візит до дружньої країни запланований на 27–31 липня, має назву «Стій з Україною», а зібрані кошти підуть на потреби ЗСУ. Про це «Дню» розповіли у капелі. Також зазначили, що дударики планують у Латвії 5 концертів, зокрема – виступ чоловічого складу хору з народними піснями на пленері та інформаційну роботу у Верманському парку столиці Латвії – Ризі. Ще у волонтерській програмі дудариків – виступи із програмою «1000 років музичної історії України» у Ризькій філармонії, лютеранській церкві Дубулті (м. Юрмала) та церкві Святого Франциска, де також відбудеться урочиста Літургія УГКЦ для української громади.

Одну з пісень «Дударика» з проєкту «Прийняння», і це – «Знамено» Володимира Івасюка у чудовому виконанні «Дударика» та Віталія Боднара можна послухати тут – https://www.youtube.com/watch?v=TUz_bITC30g

Тим часом у рідному Львові «Дударик» торує стежки Української мандрівної капели Олександра Кошиця, яка в часі визвольних змагань за УНР «била у дзвони» по цілому світу. «Друзі – ті ж, вороги – ті самі, лише століття не те – бо 100 років різниця», – говорить керівник «Дударика» Дмитро Кацал.

Минулої неділі дударики заспівали відправу та почастували охочих кавою по літургії, щоб зібрати допомогу українському війську. Це традиційні недільні заходи хористів, де збирають кошти на підтримку ЗСУ, наголошують хористи: «Неділя повна добрих справ. Хай так і буде!  Заспівали літургію Олександра Кошиця вперше за півроку. Повнокровно – 22 дисканти і 15 альтів, і це є розкіш у цьому часі. Кава по літургії: смачна і благочинна, а сирник – шедевр. Передбачаємо, що в скорому часі це буде новою львівською атракцією».
Опісля кавування відбувся недільний концерт хорової школи та капели «Дударик» у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького.

Це черговий концерт серії щонедільних виступів капели на підтримку ЗСУ з оновленою програмою.

У капелі також звітували, що збір із попередніх концертів становив 30 450 гривень і ці гроші вже працюють – на 103-тю бригаду ТрО ЗСУ.

Наступний концерт відбудеться 24 липня о 12.30 у храмі Святого Лазаря. По концерту «Дударик» знову почастує усіх благодійною кавою зі сирником.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»
Фото «Дню» надали організатори  подій – дударики

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати