Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«...Ми один народ»

У першому півфіналі нацвідбору на «Євробачення-2016» лідером стала Джамала
09 лютого, 10:23
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ ТЕЛЕКАНАЛУ «СТБ»

Популярна співачка приголомшила виступом наживо. Зірка виконала свою композицію «1944» і отримала найвищі бали (9) від членів відбіркового журі та телеглядачів. «У минулому році я написала «1944», знакову для мене композицію. Пісня народилася від розповіді моєї прабабусі Назилхан про трагедію, яка сталася з нашою сім’єю і з кримськотатарським народом 1944-го. Прадід був на фронті, тому не зміг захистити її і дітей. Всіх завантажили в товарні вагони і як худобу кілька тижнів везли в Середню Азію», — розповіла про трек Джамала. Пісню «1944» написано англійською і кримськотатарською мовами.

Проникливий виступ Джамали настільки вразив суддів нацвідбору, що Руслана Лижичко аплодувала стоячи, а Костянтин Меладзе назвав Джамалу «великою співачкою». Андрій Данилко підкреслив, що «це був найсильніший виступ». «Коли я слухав Джамалу, піймав себе на думці, що ми недооцінюємо людей, які живуть з нами поряд. Нам здається, що великі співачки мешкають в Америці, чи Англії. Я провів величезну кількість кастингів, через мої вуха пройшла величезна кількість співаків. Можу сказати об’єктивно, що Джамала видатна співачка», — прокоментував виступ артистки Костянтин МЕЛАДЗЕ. А Руслана зізналася: «Ти музикою дала зрозуміти біль від того, що ми втратили Крим. Я плакала разом із тобою...»

Після оголошення результатів першого туру Джамала підкреслила: «Ми — один народ хоча говоримо на різних мовах, сповідуємо різні релігії, але ми — один народ, що живе в одній Україні».

Нагадаємо, другий півфінал відбудеться 13 лютого в прямому ефірі СТБ і «UЛ: Перший», виступлять: SunSay, Pur: Pur, Peaks of Kings, Pringlez, Вікторія Петрик, Аркадій Войтюк, ALLOISE, «НеАнгели», Japanda.

Фінал Національного відбору відбудеться 21 лютого. За підсумками глядацького та суддівського голосування під час прямих ефірів буде обрано представника від України. Переможець виступить у Швеції в травні з композицією, яка принесе йому перемогу в Національному відборі.

— Виступ Джамали був дуже емоційний, — вважає композитор Олександр ЗЛОТНИК. — Вона дуже сильна вокалістка. Думаю, що у Національному відборі співачка переможе. А чи сприймуть її композицію закордонні слухачі? Гадаю, що політичний текст пісні «1944» як додасть, так і забере частину голосів, бо, як правило, на Євробаченні голосують «за картинку» — гарну, мелодійну. Втім, будемо тримати кулаки, щоб фортуна посміхнулася Джамалі та її виступ сподобався закордонній аудиторії.

ГОЛОС IЗ FACEBOOK

Volodymyr VIATROVYCH:

«У разі перемоги Джамали Україна прийматиме Євробачення-2017 у Севастополі.»

Galyna Guzjo:

«П’ять років тому, 2011-го, Джамала могла поїхати на Євробачення від України з веселою, легкою, позитивною піснею Smile. Не поїхала. Швидше за все, поїде цього року, але вже з піснею «1944». Минуло п’ять років, а яка колосальна різниця між цими двома піснями. Різниця у цілу епоху — в розрізі історії, ментальності, свідомості, мислення...»

Тетяна ЧЕРЧЕНКО:

«Цей «крик душі» не може не зачипити. Дуже, дуже... круто, професійно. Джамала молодець. В її виступі я побачили професійного артиста, який віддається максимум...»

Avudus:

«Марія Шерифович із Сербії виграла з «Молитвою». Чому б Джамалі не пермогти?»

Катя ФОКШАНСЬКА:

«Просто неймовірно! Мурашки по шкірі... Джамала талантище!!! Краще не може бути.»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати