Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Особливий Лондонський марафон

Цьогоріч для простих бігунів змагання було віртуальним
05 жовтня, 19:48

London Marathon (Лондонський марафон) проводиться в Лондоні з 1981 року. Відповідно до системи оцінки шосейних бігових змагань IAAF марафонові надано статус IAAF Gold Label. Щорічна кількість учасників — 40 тис. осіб, повідомляє triit.ru. — Але 2020 року через COVID-19 марафон відбувся тільки для елітних спортсменів круговою трасою всередині безпечної біосфери в парку Сент-Джеймс.

Водночас організатори для простих бігунів влаштували віртуальний забіг. Під нього навіть видали спеціальний додаток. На подолання дистанції 42 км 195 м учасникам дали цілу добу, ліміту за часом не було (зазвичай це 6 годин), а бігти можна було в будь-якій точці світу.

Серед жінок перемогла в марафоні кенійка Бріджід Косгей, повідомляє mir-la.com. Спортсменка подолала дистанцію за 2:18:58, випередивши найближчу суперницю більш ніж на три хвилини. Порадувала своїх вболівальників і українська марафонка Дарія Михайлова. З олімпійським нормативом вона посіла 9 місце (2:27:29).

Серед чоловіків перемогу зумів здобути спортсмен з Ефіопії Шура Кітата (2:05:41). Другим став представник Кенії Вінсент Кіпчумба, програвши всього 01 сек. (2:05:42), а замкнув трійку призерів, співвітчизник Кітата, Сісай Лемма (2:05:45).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати