Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Переможна пісня Мікі Хаккінена!

Чемпіоном світу вперше став 30-річний фінський гонщик
03 листопада, 00:00

Нагадаємо, що головна інтрига зберігалася: на чемпіонський титул претендували фінський гонщик Міка Хаккінен («Вест-Макларен-Мерседес») і німець Міхаель Шумахер («Феррарі»). Попри те, що шанси фінського гонщика були значно вищі (він випереджав суперника на 4 очки, і йому досить було посісти третє місце), Шумахер був сповнений оптимізму. «У мене виникла досить міцна внутрішня впевненість, що з Японії я повернуся чемпіоном світу. Звідки така впевненість? Не знаю, вважайте, що це передчуття».

Кваліфікаційні заїзди показали, що Міхаель налаштований вельми рішуче. Утретє поспіль він виборов поул-позишн. Проте вже старт самої гонки приніс Шумахеру величезне розчарування. З технічних причин він не зміг відразу поїхати на прогрівальному колі, тому старт Шумахер прийняв останнім. Це означало, що йому потрібно обігнати 20 машин.

З величезним завзяттям «Шумі» кинувся в погоню, навіть вийшов на третє місце, та на цьому ресурси гонщика і машини було вичерпано, і на 32-му колі він зійшов з траси. Тієї ж миті в боксах «Макларена» почався тріумф, а Хаккінен, котрий у цей момент очолював гонку і не міг приєднатися до товаришів за командою, почав насвистувати веселий мотивчик. Так і доїхав Міка першим, вигравши водночас і свій восьмий етап цього року.

Хаккінен досить досвідчений гонщик. Його дебют відбувся 1991 року, але найвищим досягненням досі було четверте місце 1994 року в «Макларені». Цього сезону, завдяки відмінному технічному оснащенню команди, Хаккінен дістав можливість поборотися за чемпіонський титул, і не змарнував її, набравши 100 очок, він на 14 випередив Міхаеля. Подвійно щасливим для Хаккінена рік став і тому, що влітку Міка одружився.

Другим призером став Шумахер, котрий знайшов у собі мужність відразу після фінішу поздоровити суперника. Третє місце дісталося шотландцеві Девіду Култхарду («Макларен») — 56. У шістку ввійшли також ірландець Едді Ірвайн («Феррарі») — 47 і чемпіони світу минулих років Жак Вільньов (Канада, «Уїльямс) — 21 і Демон Хілл (Англія, «Джордан») —20.

У Кубку конструкторів переконливу перемогу здобула команда «Макларен» — 156 очок, другою стала — «Феррарі» — 133, на третьому місці — «Уїльямс» — 38.

№210 03.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати