Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ралі по-українськи

07 червня, 00:00

У містечку Сокільники поруч Львова пройшов IV етап Відкритого чемпіонату України з мотокросу. У гості до українських майстрів приїхали гонщики Молдавії. Цікавість до гонок привертав той факт, що на змаганнях побували інспектори Міжнародної асоціації, які сертифікували трасу. Планомірна робота господарів траси місцевого клубу «Сокільники-Екстрим» по упорядкуванню місцевості до відповідності стандартам міжнародного зразкa сподобалася інспекторам: уже в наступному році траса у Сокільниках зможе прийняти етапи чемпіонатів світу та Європи.

У змаганнях взяли участь дорослі спортсмени та діти від 4 (!) років. Переможці визначалися у класах мотоциклів з об’ємом двигуна 50, 65, 85, 125, 500 та 1000 кубічних сантиметрів (коляски). Зливи, що пройшли напередодні змагань, максимально ускладнили спортсменам завдання — траса стала досить підступною: на крутих віражах гонщики часом не справлялися з керуванням. Часті падіння не зашкодили найкращим продемонструвати свою майстерність.

Окрім чоловіків, у змаганнях брали участь й представниці «слабшої половини» людства. Серед наймолодших дівчат конкуренцію чоловікам достойно склала юна львів’янка Олександра Зінченко (№55) котра у підсумку ледь не потиснула із п’єдесталу своїх конкурентів (вона завоювала 4-те місце).

Найцікавіше пройшли змагання колясок. 14 екіпажів змагалися за перемогу… Не бувало багато, як для внутрішніх змагань. У першому заїзді кращими стали Валерій Старченко та Сергій Преор з Краснодонa (№34), проте у другому турі свою майстерність продемонстрували львів’яни Дмитро Гречанюк та Олександр Літовченко (№1).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати