Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СПОРТ

03 серпня, 00:00

Пітер вихваляється, Тайсон розважається, а Кличко переносить...

Оскільки Самюель Пітер, який мав зустрітися з турком Сінаном Саміл Самом за позицію обов’язкового претендента на титул WBC у супервеликій вазі, вважав за краще прийняти пропозицію про участь у відбірному бої за версією IBF проти Володимира Кличка, Всесвітня боксерська рада (WBC) призначила Саму нового суперника. Ним стане росіянин Олег Маскаєв, який займає зараз шостий рядок у рейтингу цієї організації. Конкурс заявок на проведення цього поєдинку відбудеться 8 серпня. Ще не так давно побутували чутки про те, що Маскаєв може зустрітися з Кличком напряму, оминаючи претендентський бій. Але WBC зайняла чітку позицію і заборонила Віталію добровільний захист. Тим часом менеджер Пітера Івайло Готцев в одному з нещодавніх інтерв’ю заявив: «Я абсолютно впевнений, що бій із Володимиром — це новий щабель для Пітера, і вважаю, що Володимир, можливо, — найталановитіший суперважковаговик у світі». «Ми виграємо цей бій, і після цього Пітер стане справжньою зіркою… Перемога над Кличком доведе, що Пітер — це майбутнє супервеликої ваги», — продовжує менеджер говорити те, що й повинен говорити на його місці будь-хто. До речі, Готцев зізнався, що в них із Пітером відбулася розмова, в якій вони зійшлися на тому, що такі чемпіони, як Кріс Берд і Джонні Руїс — набагато легша мета для Пітера. Але сам Самюель хоче боксувати з кращими. За що йому честь і хвала. На закінчення Готцев висловив надію на те, що контракт буде підписаний протягом кількох днів, і сказав, що бій із Володимиром буде «випускним іспитом» для Пітера. «Ми з повагою ставимося до Володимира Кличка і не думаємо, що він уже не той, як раніше, але навіть якби він був у найкращій формі, йому загрожують великі негаразди», — цитує менеджера allboxing.ru.

А що стосується нашого чемпіона, то за непідтвердженою поки що інформацією, наступного разу він вийде на ринг лише в листопаді, щоб зустрітися з переможцем бою між Хасімом Рахманом і Монте Барретом, що відбудеться наприкінці наступного тижня. Бій Кличка-старшого, запланований на 24 вересня, очевидно, буде відмінений, повідомляють світові спортивні ЗМІ. Звісно, Віталія виправдовує травма, але захищатися точно раз на рік — це явний перебір. Тут можна пригадати пікового Майка Тайсона (у період до 1990 року), який, наприклад, у 1987 році встиг захистити свої титули (на кону стояли всі найпрестижніші пояси) 4 рази, а в 1988 — 3. Чим займається нині «залізний» Майк цікавить багатьох. Пригадується, після свого безславного програшу Макбрайду він обіцяв стати місіонером. Поки що Майк такі ліберальні мрії відклав на майбутнє і за своєю традицією заробляє гроші всіма можливими засобами. (Минулого року він, наприклад, виступив на одному італійському фестивалі з піснею в стилі реп і отримав за це сумнівне для меломанів задоволення понад $500 тисяч). Тепер він не співає. Але, як і раніше, клеїть дурня. Майк, як ведмідь, який прибився до бродячого цирку, роз’їжджає світом разом зі стрімко набираючим обертів видовищним єдиноборством К-1. Битися він не б’ється, але постійно з поважним виглядом проходжується біля рингу, підiграючи бійцям, які кидають йому виклик на сутичку. Такий хід не новий, багато старіючих боксерів уже засвітилися в цьому шоу. Утім, багато хто бере і реальну участь. Відомий українським любителям боксу південноамериканець Франсуа Бота (який програв у 2002 році Володимиру Кличку в бої за титул чемпіона світу за версією WBO) вже давно з успіхом виступає у К-1 і минулого року дійшов до півфіналу гран-прі. Головна проблема для боксерів у К-1 — це те, що дозволяють удари ногами, якими Бота й інші боксери, звісно, володіють суто формально.

На Меморіал Лобановського — тільки найсильніші

Зірок сербського футболу Матею Кежмана і Саво Мілошевича включено до складу збірної Сербії і Чорногорії, яка вирушить до столиці України для участі в Меморіалі Валерія Лобановського, повідомляє офіційний сайт УЄФА. Серед 22-х гравців, запрошених Петковичем, немає жодного новачка. «Відбірний етап чемпіонату світу вийшов на завершальну стадію, — заявив наставник. — Не час для експериментів. Я вірю у цих футболістів, адже вони вже довели свою спроможність раніше. Український турнір — наша перевірка перед домашньою грою з Литвою і виїзною з Іспанією у вересні», — констатував Петкович.

На сьогодні збірна Сербії і Чорногорії посідає другу сходинку в сьомій групі, маючи один матч у запасі. Збірна Сербії і Чорногорії: Єврич («Анкараспор»), Ковачевич («Самсунспор»), Драгутінович («Стандарт»), Гавранчич («Динамо», Київ), Крстаїч («Шальке-04»), Відіч («Спартак», Москва), Н.Джорджевич («Партизан»), Маркович («Дженоа»), Станкович («Інтер»), Брнович («Партизан»), Дуляй («Шахтар», Донецьк), Младенович («Рейнджерс»), Короман («Крила Рад»), П.Джорджевич («Олімпіакос»), Вукич («Шахтар», Донецьк), Вукчевич («Партизан»), Марич («Олімпіакос»), Йестрович («Андерлехт»), Жигич («Црвена Звєзда»), Мілошевич («Осасуна»), Кежман («Атлетико»), Вучиніч («Лечче»), повідомляє champion.com.ua. Нагадаємо, що Виконком ФФУ затвердив Регламент турніру пам’яті Валерія Лобановського, що 2005 року проходитиме у трохи незвичні терміни — з 15- го по 17 серпня. Ще одне нововведення пов’язане із участю у Меморіалі національних збірних. Із шести збірних, що дали згоду на участь у турнірі, Президія ФФУ обрала три: Ізраїлю, Сербії і Чорногорії та Польщі. За одним із пунктів угоди, котру укладено між національними асоціаціями, учасники цьогорічного турніру повинні привезти на цей матч найсильніші склади. Формат турніру залишається традиційним: переможці матчів Україна — Ізраїль, Польща — Сербія і Чорногорія (двобої пройдуть 15 серпня) у фіналі (17 серпня) розіграють головний приз, а ті, що програли, — посперечаються за третє місце. Матчі турніру проходитимуть на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

«Динамо» підіймається в рейтингу

Iз чотирьох українських футбольних клубів, внесених у рейтинг Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (International Federation of Football History & Statistics» — IFFHS), свої позиції за місяць значно покращило тільки «Динамо» (Київ). Столичний клуб лідирує серед українських команд, потім ідуть «Шахтар» (Донецьк), «Дніпро» (Дніпропетровськ), зі значним відривом «Металург» (Донецьк). Опублікований учора рейтинг-листок ТОР-350 кращих футбольних клубів планети враховує досягнення команд на міжнародній і національній аренах у період з 1 серпня 2004 по 29 липня 2005 року. «Динамо» зараз перебуває на 32-му місці зі 180,5 очка. Місяцем раніше кияни були 42-ми. «Шахтар» погіршив свої позиції — з 36-го місця в липні на 45-е в серпневому рейтингу (167 очок). «Дніпро» піднялося з 62-го на 61-е місце (141 очко). Донецький «Металург» ділить 287/294 місце з сімома іншими клубами, в яких по 69 очок. Місяцем раніше цей клуб займав 288. У нинішньому рейтингу немає маріупольського «Іллічівця», який минулого місяця ділив 246/249 місце з трьома іншими командами.

Кращим клубом залишається італійський «Інтер», з яким «Шахтарю» незабаром грати в кваліфікації Ліги чемпіонів. За ним іде «Мілан» Андрія Шевченка (2-а позиція, без змін). Значний прогрес у британського переможця Ліги чемпіонів «Ліверпуля», який піднявся з 19-го на 3-є місце, повідомляє Інтерфакс- Україна. Четвертим, як і раніше, йде його співвітчизник — «Манчестер Юнайтед». 5/6 місце ділять німецький «Байєр» (без змін) і переможець кубка УЄФА московський «ЦСКА» (був у минулому рейтингу третім). 7/8 місце ділять англійський «Ньюкасл» і голландський «Ейндховен» (були 6/7-ми), на 9-му — бразильський «Сан Пауло» (був 17-м). Англійський «Арсенал» пішов із 8-го на 10-е місце. Головною подією цього сумнівного та незрозуміло, за яким принципом складеного, рейтингу варто визнати хіба що мале представництво в топ-десятці латиноамериканських клубів — «Сантоса», «Рівер-Плейта», «Бокі Хуніорс»...

Утім, «динамівських» уболівальників зараз більше цікавить доля капітана команди Олександра Шовковського. Беззмінного вартового воріт «Динамо» та збірної України посилено сватають в англійський «Фулхем», до речі — найстаріший клуб Англії. Крім цього примітного факту, сказати про клуб нічого. Типовий середняк. Напевно, багато вирішиться вже сьогодні після матчу у відповідь зі швейцарським «Туном».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати