Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тричі найсильніший

На етапі Кубка світу в США Олег Верняєв виборов «золото» в багатоборстві
11 березня, 10:57
ФОТО РЕЙТЕР

Чемпіон світу та Європи, український гімнаст Олег Верняєв виборов золоту медаль на турнірі AT&T American Cup, який днями відбувся у США. Нашому спортсмену не було рівних у багатоборстві — 90,597 балів. Друге місце зайняв представник Японії Рехей Като — 90,098. Бронзова медаль в американця Донелла Віттенбурга — 89,932.

Загалом перемога в американському Арлінгтоні, що в штаті Техас, 21-річного атлета стала третьою з трьох найвищих відзнак на етапах Кубка світу цього сезону з багатоборства. Напередодні Верняєв перемагав на етапі Кубка світу в німецькому Штутгарті і шотландському Глазго.

«Перемогти в Америці — не так просто. Якщо я не помиляюсь, Олег перший з іноземців виграв Кубок Америки, — коментує «Дню» тренер Олега Верняєва Геннадій Сартинський, який тільки повернувся зі спортсменом з Америки. — Це високе досягнення свідчить про стабільний результат школи української спортивної гімнастики, яка має на своєму рахунку великі традиції. Але разом з тим — це і наші особисті напрацювання. В сьогоднішній важкий час для нашої країни, коли гроші передовсім йдуть на війну, першими страждають медицина, спорт та культура. Але не можна опускати рук. Навіть за умов обмеженого фінансування дуже важливо виходити на арену, перемагати і показувати, що наша країна була і буде найсильнішою. У США американцям, англійцям, росіянам та цілому світу Олег вкотре довів, що Україна — має історії свого успіху. Олег виходить в національній формі України, підіймається прапор та звучить Гімн. Повірте, після кожної такої перемоги увесь спортивний світ говорить про Україну і захоплюється нею».

Нагадаємо, що за версією Національного олімпійського комітету Олег Верняєв був визнаний найкращим спортсменом жовтня та листопада минулого року в Україні. А його наставник Геннадій Сартинський — кращим тренером цих двох місяців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати