Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Цей живопис вимагає великої майстерності

У Львові відбудеться масштабна виставка акварелі
30 липня, 09:17

Показ, а він має назву «Львівська школа акварелі» відкриють у суботу, 1 серпня, у PM Gallery – у Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17), де будуть репрезентовані твори 37 митців.

Організатори події – голова Українського міжнародного акварельного товариства «ІWS Ukraіne» Галина Отчич та PM Gallery.

Як розповів «Дню» художник Ігор Юрченко, на вернісажі свої роботи виставлятимуть не тільки львів'яни. Але більшість із них – випускники різних років Коледжу Труша, Академії мистецтв, Академії друкарства та «Львівської політехніки». «Тому наша виставка буде різножанровою, з різними стилями  і різним баченням акварельної техніки», – говорить Ігор Юрченко.


Олена Хорошаєва-Жмінка, Рожеве цвітіння. 

Серед учасників показу, зокрема, Галина Отчич, Ігор Юрченко, Мечислав Малавський,  Володимир Стасенко, Роман Опалинський, Сергій Іванов, Богдан Пікулицький, Олена Хорошаєва-Жмінка, Тетяна Павлик, Володимир Батраков, Анна Кучабська, Борис Кузьма, Олександра Брикса, Ігор Мосійчук, подружжя Кравченків – Анатолій і Галина.

 Ігор Юрченко, Гроза.

Художник розповідає, що українські акварелісти добре обізнані зі світовими тенденціями цієї техніки живопису (а вона непроста – вимагає великої майстерності, оскільки прозорість фарб не дозволяє переписування зображення), бо беруть активну участь у фестивалях в Італії, Албанії, Гонконгу, та Китаї. Розповідає Ігор Юрченко і про те, що є представником України серед організаторів престижного фестивалю акварелі в італійському місті Фабріано.

 Галина Отчич, Осінні квіти.

Наголошує Ігор Юрченко і на тому, що акварель сьогодні – надзвичайно популярна у світі. Називає Китай країною, де акварель посідає особливе місце – «як система сприйняття світу, вираження через цю техніку станів природи, соціального середовища, культурного середовища». А ще говорить про акварель як про елітну і складну техніку, яка розвиває культуру форми, культуру кольору, дає можливість створити неповторні ефекти. 

Галина Отчич, Польовий букет.

Виставка в PM Gallery – це друге упродовж трьох років широке представлення спільноти «Львівська школа акварелі». І цього разу всім охочим нададуть можливість не тільки оглянути експозицію, а й узяти участь у майстер-класах, що їх проводитимуть учасники вернісажу.


Ігор Юрченко, Вечір.

Захід відбувається за підтримки виробника акварельних фарб ROSA – Ukrainian Manufacturer of Fine Art Materials і триватиме до 17 серпня.

Галина Отчич, Анемона.

 

 

 

 

 

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати