Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Захоплення

14 вересня, 00:00
ПЕРЕД ВИХОДОМ НА БІЙ / ФОТО АВТОРА

«Реконструкція» лицарів

Наприкінці минулого тижня Музейна площа Вінниці стала середньовічною. Мужні лицарі в забралах билися на мечах, а дами в оксамиті вершили суд краси й кохання. Вінницький клуб історичної реконструкції «Білий вовк» вкотре організував лицарський турнір. Щоб вийти на ристалище, лицарі приїхали зі Львова, Києва, Рівного. Вінницю, окрім «Білого вовка», представляв іще один аналогічний клуб — «Острів». Підняла меч і дама. Студентка історичного факультету Вінницького педагогічного університету Ольга Мазур вперше вийшла на бій і перемогла, щоправда, другий її суперник виявився сильнішим. З рук Ольги воїн Хагін отримав нагороду — браслет із бісеру. А переможця посвятили в лицарі. До наступних змагань він носитиме цей гордий титул, а глядачі згадуватимуть як билась сталь і завмирало серце.

Мирослава СОКОЛОВА, «День»

Сліпий гонщик встановив новий рекорд

Південноафриканець Хейн Вагнер із Кейптауна днями встановив новий світовий рекорд швидкості для сліпих водіїв. Він розігнався до 269 км/год. за рулем Maserati V8 GranSport. Заїзди проходили на злітно-посадковій смузі аеродрому. Звичайно, в машині з Вагнером був штурман, який підказував, куди направляти автомобіль. Після закінчення заїзду сліпий рекордсмен довго приходив до тями, намагаючись угамувати серцебиття. Як себе почував штурман, невідомо. Поки рекорд Вагнера офіційно не зареєструють представники Книги рекордів Гіннесса, рекордсменом залишається англієць Майк Ньюмен, який досяг 233 км/год. Іще один рекордсмен — земляк Ньюмена Кен Мосс. Він сам (без штурмана) розігнався до швидкості 210 км/год, повідомляє агентство AFP.

Роналдо почав розписувати стіни

Нападаючий збірної Бразилії та мадридського «Реала» Роналдо, як і раніше, ніяк не може забути про свою колишню подругу телеведучу Даніеллу Чикареллі. І хоча відтоді «зубастик» обзавівся новою подружкою й не менш симпатичною моделлю Раїсою Олівейрою, проте біль втрати є у серці Роналдо, й вечорами він складає пісні для своєї незрівнянної Даніелли. А днями бразилець написав плакат: «Даніелло, я тебе люблю! Роні». Довго футболіст не роздумував і розташував своє «оголошення» на стіні будинку Чикареллі. Даніелла вважає за краще не коментувати вчинок Роналдо. Однак із джерел, близьких до телеведучої, стало відомо, що її дуже зворушив вчинок нападаючого «Реала». Але при цьому Чикареллі не змінила свого рішення про остаточний розрив із Роналдо, повідомляє gazeta.ru.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати