Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Жінка, яка шукає щастя

У рамках світового турне Україною пройшли гастролі популярної французької співачки Патрисії Каас
10 березня, 00:00
НІ ВДОМА, НІ НА ГАСТРОЛЯХ ПАТРИСІЯ КААС НЕ РОЗЛУЧАЄТЬСЯ З УЛЮБЛЕНОЮ МАЛЬТІЙСЬКОЮ БОЛОНКОЮ ТЕКІЛОЮ / ФОТО МИХАЙЛА МАРКIВА / «День»

Через негоду на зустріч із журналістами «леді блюзу» спізнилася на дві з половиною години. Каас вибачилася за свою незаплановану затримку, викликану сильним снігопадом. «Доброго вечора! — чарівно усміхаючись, почала зустріч із представниками ЗМІ Патрисія. — Я завжди з величезним задоволенням приїжджаю в Україну. У вашій країні в мене багато шанувальників, і я тут себе почуваю майже принцесою. Незважаючи на сніг і холод я сподіваюся, що мої нові пісні відігріють серця глядачів... У альбомі «Sexe Fort» я висловила те, що знаю про чоловіків. Жінки та чоловіки тiсно пов’язані між собою. Нові пісні багато в чому відбивають мій нинішній настрій — жінки, яка шукає ключі до свого щастя»...

Співачка не любить давати інтерв’ю, і тому в її райдері завжди обумовлюється пункт, що спілкування з пресою має бути обмежене. І цього разу Каас спілкувалася з журналістами хвилин п’ятнадцять, попозувала перед теле- і фотокамерами з улюбленою маленькою болонкою Текілою, з якою не розлучається і возить на всі гастролі (раніше вона скрізь з’являлася з плюшевим ведмежам, називаючи іграшку своїм талісманом). Собачка Текіла — презент її друга, відомого кінорежисера Клода Лелюша, з яким їх зв’язує ніжна дружба після зйомок у фільмі «Леді і джентльмени»... На цьому промосесію було закінчено і співачка відправилася відпочивати.

7 березня погода була такою ж паршивою, як і напередодні, але до Палацу «Україна», буксуючи в заметах, припарковувалися машини представницького класу (лімузини, «Мерседеси», БМВ 750, «Ауді А8»). Усі квитки, незважаючи на дорожнечу (VIP-місця коштували 1250 гривень), було розпродано. У залі — аншлаг. На концерті побувало багато міністрів, депутатів, бізнесменів, діячів культури та інших шанувальників творчості Патрисії Каас. Серед глядачів були: Святослав Піскун, Михайло Бродський, Василь Кремень, Михайло Рєзникович, Марія Левитська та інші відомі персони. Незважаючи на те, що концерт затримали на півгодини, ніхто з публіки не обурювався, терпляче чекаючи на свою улюбленицю. Як і годиться зірці, Патрисія, витримавши довгу паузу, ефектно з’явилася на сцені, виконавши свій хіт минулих років «Ауфвідерзейн», викликавши шквал овацій. Оскільки співачка не любить перекладачів, вважаючи за краще спілкуватися з публікою тет-а-тет, то спочатку вона поцікавилася, чи розуміють в глядачі по-французьки, по-німецьки, по-англійськи, а потім по-російськи привіталася: «Добрый вечер!», а по-українськи запитала: «Як справи»? Публіка була в захопленні від поліглотських здібностей співачки, і програма розпочалася.

Дві години Каас виконувала пісні з останнього альбому «Sexe Fort» («Сильна стать»), чергуючи новинки зі своїми шлягерами минулих років, зробленими в оновлених аранжуваннях. Нині Патрисія віддає перевагу рокові і навіть її знамениті блюзи «Мадмуазель співає», «Ревнива» та інші композиції стала виконувати жорсткіше. Слухачам за 40 ці римейки не дуже сподобалися, а молодь прийняла «нове прочитання» на ура, підспівуючи, плескаючи в долоні і притупуючи. Змінила співачка і свій сценічний імідж. Якщо ви пам’ятаєте, наприкінці 80-х, Каас нагадувала чарівного підлітка, потім вона виступала як елегантна леді, далі як жінка-вамп, а нині 37-річна Патрисія з’явилася перед глядачами стильною пані (топик на бретельках, широкі брюки на стегнах, а зверху їх спідниця — а-ля «плахта»).

Як призналася співачка, «бути сильною статтю сьогодні доводиться всім жінкам, інакше нічого не досягнеш у житті. Швидкість і ритм — наші реалії». Під час концерту Патрисія бiгала по сценi і змушувала публіку не відчужено відпочивати в кріслах, а активно їй підспівувати. Останні півгодини програми вона так завела глядачів, що вже ніхто не міг сидіти спокійно: одні руками махали, інші в проходах танцювали. Загалом, як і задумали організатори гастролей, подарунок до 8 Березня жінки отримали. На спомин про вечір у Києві співачці піднесли масу квітів і симпатичного плюшевого ведмедя, а багато хто з глядачів повертався додому з дисками альбомів Патрисії Каас.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати