Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Золоту Берегиню» — українкам-сподвижницям !

06 березня, 00:00

Автор і ведуча популярної програми Українського радіо «Берегиня» Таїсія Косенко задумала незвичайний конкурс. Ми занадто швидко звикли, що в існуючих нині рейтингах і номінаціях конкурсів переважно присутні відомі люди, чиї імена, що називається, на слуху.

А от героями «Золотої Берегині» стануть ті, про кого захочуть написати слухачі її програми з усіх щонайдальших куточків України. Таїсія Іванівна вважає, що справжнім відкриттям цього конкурсу стали б жінки високодуховні, справжні благодійниці і служительки милосердя. Саме вони створюють навколо себе особливу атмосферу підтримки краси та добра в селах і містечках нашої країни, які вважаються ніби «глухими кутками» і які, однак, залишаються повноцінними центрами життя завдяки їхнім невпинним зусиллям. Таїсія Іванівна сподівається, що листи з поміткою «На конкурс» створять нові маршрути редакційних подорожей і зустрічей в ефірі.

Отож конкурс, початок якого буде оголошено в радіопередачі 8 Березня, жіночого дня, триватиме до 15 лютого 2000 року і передбачає визначити переможців у 5 номінаціях. Перші три номінації передбачають нагороди головам жіночих громадських осередків за організацію і проведення найцікавішого заходу в культурній та духовній сферах, заходу, що стосується життя жінки та родини, життя жінки у сфері політики. Четверта номінація — за найкращий мистецький твір (книжка, картина, фільм), присвячений жінці, — передбачає участь як жінок, так і чоловіків.

А п'ята — передбачає нагороду за кращу дитячу розповідь, оповідання, вірш про маму та Україну.

Оцінювати роботу конкурсантів буде журі, до складу якого входять: заступник міністра у справах сім'ї та молоді Ірина Голубєва, заступник міністра культури та мистецтв Ганна Чміль, головний редактор газети «День» Лариса Івшина, президент акціонерного товариства «Українські ювеліри» Григорій Плю щ , активісти жіночих організацій.

Нагороду — статуетку «Золотої Берегині», виготовлену із чистого золота найвищої проби, буде створено художньою групою акціонерного товариства «Українські ювеліри».

Якщо вас захопила ця ідея, якщо ви знаєте таких жінок і хочете про них розповісти, — пишіть на адресу радіопрограми «Берегиня»: Київ, Хрещатик, 26, а також у нашу газету. Кращі листи будуть обов'язково озвучені в ефірі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати