Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Будь-яка імперія іде до свого розпаду»

Нову книжку Андрія Цаплієнка представили у Львові
18 вересня, 15:18

Минулого тижня на Форумі видавців у Львові, в кав’ярні «Тераса на Площі», представили книжку відомого журналіста Андрія ЦАПЛІЄНКА «Империя четырех сторон». На жаль, самого автора на представленні не було, він зміг спілкуватися з аудиторією лише телефоном, бо перебуває в Маріуполі, де готує репортаж про підготовку міста до оборони. «Я дуже хотів би бути з вами зараз, але я на сході, мені видається, що тут я потрібніший. Я хотів, щоб ця книжка принесла читачам, крім задоволення та корисної інформації, ще й образи того, що вони для себе хочуть побачити. Я дуже сподіваюся, що люди у нас більше хотітимуть читати, аніж стріляти одне в одного», — розповідає автор.

«Імперія чотирьох сторін» — роман, побудований на основі загадок, парадоксів і гіпотез, які переплітаються між собою, як каже автор, «немов вузли стародавнього письма Кіпу, яке використовувалось у доколумбовій Америці». Прообразом головного героя роману є перший український автогонщик, який взяв участь у ралі «Дакар» Вадим Нестерчук. Його пам’яті автор і присвятив цю книжку.

Андрій Цаплієнко розкриває у романі дві сюжетні лінії — перша про падіння імперії Інків, а друга — про сучасність, зокрема й українську, що прихована під безліччю алегорій.

«Будь-яка імперія іде до свого розпаду. Це той факт, який має нас трішки втішати. На стражданні, на трагедії нічого не можливо збудувати чи відновити. Це я хотів показати через історію з імперією Інків. До речі, остання сцена в цьому романі відбувається на вулиці Грушевського, хоч на пряму я це не вказую, але історія закінчується саме там», — додає Андрій Цаплієнко.

Також автор розповів слухачам, що частина вилучених коштів від продажу книжки піде на допомогу пораненим на сході людям. Нагадаємо, що «Імперія чотирьох сторін» — третя книжка Андрія Цаплієнка, попередні дві («Екватор. Чорний & білий колір», «P.O.W. Люди війни») також можна було придбати на форумі.

«Треба розуміти, що це пригодницька література. Цей роман зорієнтований на розважання, спонукання людей до читання, до дії. Він написаний гарною, легкою мовою. Проте, я не думаю, що читач зможе зрозуміти всі надідеї, які вклав Андрій Цаплієнко у свій текст, але там багато моральних засад», — поділився з «Днем» своїми враженнями від нової книжки модератор представлення Олексій МУСТАФІН.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати