Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Пан Ніхто, або Йосиф Прекрасний» з’явився у вільному доступі

Ігор Калинець — письменник, один із представників дисидентсько-самвидавного руху в Україні, політв’язень — герой стрічки
06 липня, 10:24

«Це прорив в українській документалістиці», — так схарактеризувала Олеся Яремчук фільм «Чубай» львівського режисера Олександра Фразе-Фразенка. Нещодавно новий фільм молодого таланта — «Пан Ніхто, або Йосиф Прекрасний» — з’явився у вільному доступі в Youtube. Цього разу героєм кінофільму став письменник, один із представників дисидентсько-самвидавного руху в Україні, політв’язень Ігор Калинець. Офіційне представлення картини відбулося на 47-му кінофестивалі «Молодість» (у межах позаконкурсної програми «Українські прем’єри»).

В основі стрічки — один день із життя письменника і є частиною циклу Олександра Фразе-Фразенка «Поети». Заплановано, що до нього увійдуть десять кінофільмів, які окреслюватимуть авторське бачення поетичного канону української модерністської поезії. Причому стиль робіт буде різним — від документального до сюрреалізму.

«Пан Ніхто, або Йосиф Прекрасний» — уже четверта картина (до цього з’явилися фільми «Чубай», «Дім на сімох вітрах» та «Акваріум у морі»). Триває підготовка над фільмами «Casi Desnudo» про Юрія Тарнавського, «Лишега танцює» про Олега Лишегу, фільм про Євгена Маланюка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати