Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Синергія літератури і кіно»

Відомі фіналісти книжкового пітчингу Book Pitch
11 вересня, 12:10

Цього року «Книжковий Арсенал» та Одеський міжнародний кінофестиваль започаткували спільний проєкт Book Pitch. Як зазначила генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич у повідомленні про ініціативу: «Синергія літератури і кіно — важлива складова культурної парадигми країни. Проєкт Book Pitch спрямований не просто на пошук сучасних книг, які потенційно можуть бути втілені на широкому екрані. Це можливість для письменників донести свої твори до представників української та міжнародної кіноіндустрії, які завжди в пошуку нових ідей та якісних сценаріїв. Упевнена, що така співпраця стане важливим кроком для інтегрування сучасної української літератури у вітчизняний та міжнародний кінематограф».

Нещодавно експерти проєкту (режисерка і сценаристка Марися Нікітюк, культуролог і літературознавець Олександр Михед, телеведуча і шеф-редакторка Ганна Жижа, кінопродюсер Володимир Яценко, сценаристка і режисерка Наталя Ворожбит та журналістка і літературознавиця Ірина Славінська) обрали фіналістів. Ними стали: «Троянди за колючкою. Сповідь про жіночу тюрму» Ірини Агапєєвої; «Шпигунки з притулку «Артеміда» Наталії Довгопол; «Третя кабінка — Лос-Анджелес» Олени Захарченко; «Доця» Тамари Горіха Зерня; «Паперові солдати» Братів Капранових; «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан» Андрія Любки; «Зграя» Анастасії Нікуліної; «За спиною» Гаськи Шиян.

Book Pitch відбудеться 1 жовтня в онлайн-форматі під час Odesa International Film Festival. Як зазначають організатори, також «буде визначено власника приза від Книжкового Арсеналу — найбільш перспективний для втілення на екрані твір отримає відео для промоції на інформаційних ресурсах Книжкового Арсеналу. Окрім того, один з проєктів отримає приз від компанії StarMedia: скрипт-докторінг від досвідчених кінопрофесіоналів-практиків».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати