Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві під час святкування Великодня 5 травня будуть задіяні усі необхідні заходи безпеки

01 травня, 13:11
Фото з архіву "Дня"
У Києві під час святкування Великодня 5 травня будуть задіяні усі необхідні заходи безпеки. Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Для підтримання правопорядку залучаються співробітники Національної поліції України та муніципальної охорони Києва, які патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян - храми й Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" з метою недопущення провокацій.

Біля церков чергуватимуть правоохоронці, які у разі повітряної тривоги допомагатимуть евакуації вірян та священнослужителів до найближчих укриттів.

Крім того, працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відслідковуватимуть ситуацію в Києві задля запобігання правопорушень.

Комендантська година на Великдень діятиме без змін - з 00:00 до 05:00.

"Дорогі киян та гості міста, за можливості подивіться богослужіння онлайн - по ТБ або через YouTube чи Facebook. Якщо ж все ж таки вирішите піти до храму - дбайте про безпеку! Намагайтеся уникати великих скупчень людей", - закликав начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, "у країні триває війна. У нашого ворога немає нічого святого! Навіть в такі світлі дні святкування Воскресіння Господнього від агресора можна очікувати лише заподіяння зла! Загрозу провокацій чи ракетних обстрілів у цей день ніхто не знімає! Дотримуйтеся правил безпеки. Пам’ятайте про сигнали повітряної тривоги. При оголошенні - прямуйте в найближче укриття. Бережіть себе і близьких".

Як повідомляв Укрінформ, Національна поліція очікує, що на Великдень до храмів по всій Україні прийдуть більш як 10 мільйонів вірян. Для забезпечення правопорядку будуть залучені понад 23 тисячі правоохоронців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати