Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За добу ворог атакував житлові квартали Донеччини не менше 16 разів, загинула одна людина

01 грудня, 16:21
Фото Національна поліція України

За минулу добу Донеччина витримала не менше 16 атак на житлові квартали. Загинула одна людина, дістали поранень — шестеро. Крім того, досі продовжується пошуково-рятувальна операція у Новогродівці, де з-під завалів дістали вже два тіла. На фронті ЗСУ продовжують витримувати натиск окупантів, повідомляє Вільне радіо.

Національна поліція України протягом 30 листопада 2023 року змогла зафіксувати 19 ударів по житлових кварталах Донецької області. З пілотованої авіації, реактивної та ствольної артилерії росіяни атакували міста Авдіївка, Залізне, Торецьк та Часів Яр, села Бердичі й Новоукраїнка.

По Торецьку вдарили 30 листопада двічі. Вдень місто обстріляли артилерією, поранивши трьох людей, які чекали гуманітарної допомоги, а ввечері — запустили по Торецьку дві 250-кілограмові авіабомби. Вони влучили у приватний сектор та знищили житловий будинок. Загинув чоловік, ще троє людей зазнали поранень, їх довелось діставати з-під завалів.

Також постраждала цивільна інфраструктура регіону:

  • у Торецьку через артилерійський обстріл та авіаудар пошкоджень та руйнувань зазнали приватні будинки, крамниця та автомобіль;
  • Авдіївку атакували одинадцять разів, з яких шість — авіаударами. Постраждали три багатоквартирних будинки та крамниця;
  • у Часів Ярі постраждали від артилерійського обстрілу багатоквартирний будинок та підприємство.

Загалом руйнувань зазнали 14 цивільних об’єктів: вісім житлових будинків, магазини, амбулаторія та автомобілі.

Додатково в Донецькій ОВА повідомили про атаки на міста Красногорівка й Костянтинівка, а також на села Трудове, Веселий Гай, Роздолівка, Васюківка, Міньківка та Серебрянка. Оскільки інформацію про ці атаки опублікували зранку 1 грудня, їх могли фіксувати після опівночі.

Протягом 30 листопада, як повідомили у Генштабі ЗСУ, на Авдіївському напрямку російські окупанти продовжили спроби оточити прифронтове місто за підтримкою пілотованої авіації. Біля Степового, Новокалинового, Авдіївки, Тоненького, Сєверного й Первомайського Сили оборони змогли відбити 20 атак.

Бахмутський напрямок продовжує триматись: ЗСУ відбили 24 штурми росіян біля Богданівки, Андріївки та Кліщіївки.

У районах Мар’їнки та Новомихайлівки наші захисники змогли відбити 10 атак на Мар’їнському напрямку.

Активізація загарбників на Лиманському напрямку продовжується, але у менших масштабах — там під Серебрянським лісництвом та Торським захисники відбили 6 атак. На Шахтарському напрямку, запевнюють у Генштабі, штурмів наші оборонці не зафіксували.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати