Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У столиці примусово відкриватимуть укриття, — Ткачук

02 червня, 20:17
Фото з архіву "Дня"

Ті столичні укриття, які будуть зачинені під час повітряної тривоги, відкриватимуть примусово. Про це під час брифінгу повідомив , директор департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, передає кореспондентка Суспільного.

За його словами, якщо підвальне приміщення приватної форми власності є у Фонді захисних споруд, балансоутримувач повинен забезпечити цілодобовий і вільний доступ до нього.

"Кожному балансоутримувачу необхідно визначити коменданта цього сховища, або мешканців будинку, які проживають поблизу цього сховища, щоб вони мали додаткові ключі, щоб вони могли швидко відчинити сховище. Але якщо балансоутримувач займає крайню позицію, не йде на контакти, не виконує заходи цивільного захисту, ми будемо їм допомагати. Ми будемо відчиняти двері і надавати мешканцям вільний доступ", — сказав Роман Ткачук.

Як повідомлялося, уночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули три людини: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. Чоловік однієї з загиблих та жителі району стверджують, що укриття, де хотіли сховатися від обстрілу люди, було зачинене.

Мер Києва Віталій Кличко ініціював тимчасове відсторонення від виконання обов'язків посадовців Деснянського району через загибель людей унаслідок атаки РФ уночі 1 червня. Мова про голову Деснянської райдержадміністрації Дмитра Ратнікова і керівника медзакладу, де надійшли скарги на роботу укриття.

Правоохоронці затримали трьох посадовців та охоронця медзакладу у справі про закрите укриття у Києві.

На базі Департаменту муніципальної безпеки КМДА сформують 10 мобільних груп за участі громадських активістів, які перевірятимуть стан укриттів і цілодобовий безперешкодний доступ до них населення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати