Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Енергетика, відновлення житла й підтримка бізнесу — основні теми зустрічі Прем’єр-міністра й Адміністратора USAID

02 жовтня, 20:21
Фото kmu.gov.ua

У Києві, 2 жовтня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Адміністратором USAID Самантою Пауер, повідомляє Урядовий портал.

Серед головних питань, які порушувалися, — допомога енергетичному сектору України в підготовці до опалювального сезону. Сторони скоординували потреби в обладнанні для відновлення й децентралізації енергосистеми.

Також учасники зустрічі обговорили реалізацію важливих спільних проектів. Зокрема, відновлення житлових будинків та забезпечення Миколаєва питною водою.

«USAID є одним із найбільших донорів України. Дякую США за послідовну підтримку в усіх сферах та за високий рівень залученості у відновлення нашої країни», —  зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр, серед іншого, наголосив на важливості підтримки проектів на рівні міст і громад.

Денис Шмигаль подякував USAID за програми підтримки малого й середнього бізнесу. Він зазначив, що Україна прагне розвивати співпрацю в цьому напрямку, зокрема в аграрному секторі.

Окремо сторони торкнулися теми реалізації реформ в Україні. Саманта Пауер повідомила, що USAID готове допомагати й інвестувати в реформу митниці.

На зустрічі також були присутні Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба, Міністр закордонних справ Андрій Сибіга, Міністр енергетики Герман Галущенко, Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Сергій Сухомлин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати