Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден закликав Ізраїль не бити по іранських нафтобазах, а Трамп - вдарити по ядерних об'єктах

05 жовтня, 15:43

 

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що Ізраїль має повне право на самозахист та все ж порадив Тель-Авіву не бити по нафтових об'єктах Ірану. Своєю чергою кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що Ізраїль повинен атакувати ядерні об'єкти Ірану у відповідь на нещодавню масовану ракетну атаку збоку Тегерану.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву Байдена під час брифінгу, заяву Трампа цитує CNN.

Як зазначив Байден, Ізраїль має повне право відповісти як на атаки Ірану, так і ліванського угруповання "Хезболла". Разом з цим глава Білого дому закликав офіційний Тель-Авів "бути набагато обережнішими щодо втрат серед цивільного населення під час військових операцій".

Також Байден порадив Ізраїлю не бити по іранських нафтових об'єктах.

"Ізраїль ще не вирішив, як відповідатиме на дії Ірану, це питання наразі обговорюється. Якби я був на їхньому місці, я б подумав про інші альтернативи, крім атаки на нафтові об'єкти", — заявив президент США.

Раніше Байден заявляв, що Сполучені Штати обговорюють можливість ізраїльського удару по нафтових обʼєктах Ірану у відповідь на масовану ракетну атаку 1 жовтня.

Також щераніше Байден казав, що не підтримує атаку Ізраїлю на іранські ядерні об'єкти. Він також відмовився пояснити, які санкції США розглядають проти Ірану, відповівши одному репортеру: "Я скажу їм, перш ніж вам".

Своєю чергою кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що Ізраїль повинен атакувати ядерні об'єкти Ірану.

Республіканець наголосив, що не згоден з позицією чинного президента США Джо Байдена "прийняти пропорційну відповідь" і не завдавати ударів по ядерних об'єктах.

"Хіба це не те, по чому ви повинні бити? Я маю на увазі, що це найбільший ризик, який у нас є, — ядерна зброя. Коли йому ставили це питання, відповідь мала бути такою: "Спочатку вдаримо по ядерній зброї, а про решту потурбуємось пізніше"", — сказав Трамп.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати