Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Окупанти стратили за наказом свого командування на агрегатному заводі у Вовчанську чотирьох українських військових

05 жовтня, 19:47

російські окупанти влітку 2024 року стратили за наказом свого командування на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ чотирьох українських військових.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, пише Рубрика.

Прокурори розпочали досудове розслідування за порушення законів та звичаїв війни, пов'язаних з умисним вбивством чотирьох військовополонених. Вказані факти документують завдяки співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Приводом для початку розслідування були допити військовополонених росіян, у процесі яких і отримали свідчення щодо вчинення вказаного злочину.

За словами  керівника відомства Олександра Фільчакова, розслідування таких злочинів має свої труднощі,особливо через бойові дії, що ускладнюють доступ до місця подій. Проте цей випадок є унікальним, оскільки особа, яка може стати підозрюваною у вказаному провадженні, також перебуває в українському полоні.

«Це відкриває можливість не використовувати процедуру заочного провадження, а провести справедливий судовий процес і винести вирок із реальним виконанням покарання», — заявив Фільчаков.

 У разі доведення вини підозрюваного він може бути засуджений до довічного позбавлення волі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати