Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Додаткові засоби ППО та далекобійність: Президент України зустрівся з міністром оборони США

06 вересня, 21:33

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном у межах засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

«Ми вдячні за вашу чітку позицію щодо продовження надання нам усієї необхідної військової підтримки та за лідерство США у форматі «Рамштайн». Це – запорука успіху на полі бою», – зазначив Глава держави.

Володимир Зеленський подякував Президенту Сполучених Штатів за анонсований пакет військової підтримки обсягом 250 млн доларів. Сторони обговорили його наповнення та інші потреби Сил оборони.

Зеленський зустрівся з міністром оборони США

Фото: Офіс Президента

Окремо Глава держави наголосив, що Україні необхідний дозвіл на застосування західної далекобійної зброї по військових об'єктах на території Росії.

Президент зауважив, що у зв'язку з посиленням ракетно-бомбового терору проти українців та критичної інфраструктури з боку РФ наша держава також украй потребує додаткових засобів протиповітряної оборони.

Зеленський зустрівся з міністром оборони США

Фото: Офіс Президента

Під час зустрічі Володимир Зеленський і Ллойд Остін обговорили, як прискорити постачання військової допомоги з уже погоджених пакетів підтримки, та розширення тренувальних місій для українських пілотів на винищувачах F-16.

Глава держави також закликав США інвестувати в українське виробництво озброєнь.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати