Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міжнародні партнери передали техніку для переробки будівельного сміття на Донеччині

06 вересня, 15:29
Фото: Донецька ОВА

Донеччина отримала дві одиниці техніки від партнерів з Великої Британії та благодійного фонду. Її використовуватимуть для перероблення будівельного сміття, яке з’являться через російські обстріли регіону, повідомляє Вільне радіо із посиланням на очільника Донецької ОВА Вадима Філашкіна. 

“Руйнування цивільної інфраструктури від російських ударів — це щоденне явище на Донеччині. 

За підрахунками місцевих адміністрацій, станом на початок вересня в області близько 117 тисяч тонн відходів від руйнувань — і це без урахування територій активних бойових дій та тимчасово окупованих територій”, — зазначив посадовець. 

Тому партнери з Великої Британії та благодійного фонду “Партнерство за сильну Україну” передали Донеччині дві одиниці спецтехніки, яка допоможе перероблювати будівельне сміття.

Зокрема, щокова дробарка Terex Evoquip Bison 280 та гусеничний екскаватор JS220LC з гідравлічними ножицями МР200 — обладнання, яке вже отримали комунальні підприємства. За словами Філашкіна, найближчим вони забезпечать роботу спецтехніки в громадах безпосередньо біля зруйнованих об’єктів.

Водночас перероблені матеріали, зокрема, хочуть використовувати для ремонту евакуаційних доріг. 

“Дякую всім нашим міжнародним партнерам, які допомагають нам весь час війни”, — зазначив голова ОВА. 

Нагадаємо, через руйнування, які принесла відкрита війна, на Донеччині різко побільшало будівельних відходів. Тонни брухту утворюються майже після кожної ракетної атаки. Окрім будівельного, є ще й побутове сміття — для нього збиралися побудувати сортувальні станції, але відкрита війна поставила ці плани на паузу. Деякі сміттєві полігони або залишились в окупації, або були знищені в результаті боїв. Як із цим справляються комунальні служби на Донеччині та чи є способи розв’язати цю проблему — розповідали журналісти Вільного радіо в окремому матеріалі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати