Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Торецьку відремонтували дах міської лікарні та лагодять другий

07 вересня, 17:24
Фото: Facebook/ Центральна міська лікарня м. Торецька

У центральній міській лікарні у місті Торецьк відновили розбитий обстрілами дах 5-поверхової лікарняної будівлі. Його капітально ремонтували 2 роки тому. На черзі — дах прибудови терапевтичного корпусу, його вже почали перекривати. Лікарня продовжує обслуговувати близько 15 тисяч мешканців, які ще залишаються у місті, повідомляє Вільне радіо.

Про це Вільному радіо розповідає директор Торецької центральної міської лікарні (ЦМС) Сергій Халаімов.

“Ремонтуємо, вже відремонтували дах 5-поверхової будівлі. Ми зараз рятуємо її: тепер дах не протікає. І робимо другий дах типу козирка на вході. Влітку сильно розстріляли всю будівлю, прямі влучання, постраждали 90% вікон”, — розповідає директор лікарні.

Цей дах до відкритого нападу російської армії, у 2021 році, капітально ремонтували.

За словами Сергія Халаімова, ремонтувати будівлю лікарні під час близьких боїв все ж варто.

“Скільки ми зробили ремонтів там! У нас все було відремонтоване: туалети, стіни, палати деякі нові. І зараз, якщо цей дах не зробити, затече туди вода, уявляєте що буде? Це можна буде поховати цю будівлю”, — пояснює керівник медзакладу. 

Безпекова ситуація в районі лікарні більш-менш стабільна, додає Халаімов. Медзаклад обслуговує близько 15 тисяч людей, які досі залишаються у Торецьку. 

Директор лікарні додає: ремонт даху великої будівлі фінансували з бюджету Торецької військової адміністрації. А менший дах лагодять коштом благодійників. 

А от ще один корпус цієї лікарні  —  хірургічний  —  у поганому стані. 

“Хірургічне відділення — там стіни відходять, скоріш за все, йому “торба”. Але поки не буде комісії, я не буду коментувати”, — каже очільник лікарні. 

“Цей нещасний дах колись тік, пацієнти “тонули”. Але за рік до [відкритого] вторгнення нам виділили гроші, його так класно зробили, шикарний був дах з металочерепиці! Вікна були всі замінені на нові, відкоси. Не встигли лише утеплення зробити на будівлі”, — згадує Сергій Халаімов.  

У ніч проти 2 листопада 2022-го армія Росії обстріляла територію Торецької міської лікарні. Люди не постраждали, проте більшість корпусів лікарні були пошкоджені. Тоді ж зачепило й будівлю православного храму неподалік: з-під будівлі врятували священника. 

Нещодавно з Торецької лікарні у Покровськ вивезли вартісне обладнання відділення гемодіалізу, яке тут створили два роки тому. Тепер цю послугу надаватимуть там.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати