Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський передав Ердогану список кримських татар, яких утримує Росія

08 березня, 21:53
Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом передав йому список кримських татар, яких утримує Росія.

Як передає Укрінформ, про це президент України повідомив журналістам після двосторонньої зустрічі з президентом Туреччини.

«Я передав сьогодні список наших громадян України, зокрема, кримських татар, які були репресовані Росією на окупованій території України та утримуються у російських тюрмах і таборах у надзвичайно жорстоких, нелюдських умовах. Маємо звільнити їх усіх – і воїнів і цивільних, і хто був захоплений у полон при захисті свого народу, і хто зазнає російських репресій тільки через те, ким він чи вона є», - сказав він.

Зеленський, зокрема, озвучив імена декількох кримських татар, яких незаконно утримує Росія. Це Наріман Джилял, Венбю Умерова і Сервер Мустафаєв.

Нагадаємо, 8 березня Президент України Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом у Туреччині.

У порядку денному візиту була передбачена двостороння зустріч з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, а також зустріч української та турецької делегацій в розширеному форматі. 

У ході візиту Зеленського в Туреччину йтиметься про Формулу миру, організації Саміту миру, безпеку судноплавства в Чорному морі, глобальну продовольчу стабільність, звільнення українських полонених і політичних вʼязнів, які утримуються російською державою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати