Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Латвії впав російський військовий безпілотник

08 вересня, 22:22

На сході Латвії у суботу, 7 вересня, розбився військовий дрон російської федерації.

Про це повідомило Міноборони Латвії, передає Рубрика.

"У суботу, 7 вересня, російський безпілотний літальний апарат (БПЛА) розбився в муніципалітеті Резекне, Латвія", – йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронні органи Латвії з'ясовують обставини інциденту, за попередніми даними, це був військовий БПЛА російської федерації, який, за наявною у РНБО інформацією, залетів у повітряний простір Латвії з Білорусі.

Національні збройні сили діють відповідно до встановлених процедур, зокрема, інформують командування НАТО.

Інцидент був доведений до відома відповідних урядовців, правоохоронних органів та країн НАТО в регіоні. Національні збройні сили виявили БПЛА, що заходив на територію Латвії, відстежили його рух та визначили місце падіння. Розслідування триває.

"Ця ситуація є підтвердженням того, що нам потрібно продовжувати розпочату роботу зі зміцнення східного кордону Латвії, включаючи розвиток можливостей протиповітряної оборони та засобів радіоелектронної боротьби для обмеження діяльності БПЛА різного призначення", — сказав міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

 

У зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну Латвія посилила охорону сухопутних кордонів, повітряного простору та територіальних вод, а збройні сили країни зміцнюють можливості протиповітряної оборони на східному кордоні.

Окрім того, союзники по НАТО забезпечують місію повітряного патрулювання над країнами Балтії на ротаційній основі.

Наскільки відомо, це перший з початку повномасштабного вторгнення випадок, коли військовий дрон Росії порушує повітряний простір Латвії.

Міністр оборони країни Андрюс Спрудс на цьому тлі наголосив, що Латвії необхідно продовжувати розпочату роботу зі зміцнення східного кордону, зокрема розвивати можливості протиповітряної оборони і засоби радіоелектронної боротьби.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати