Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дві українські фотографії посіли перші місця на міжнародному конкурсі "Вікі любить Землю"

08 грудня, 16:18
Фото з сайту unn.com.ua

Два українських фото увійшли у топ-20 кращих світлин міжнародного конкурсу "Вікі любить Землю". Про перемоги українських фотографів пише УНН, із посиланням на портал конкурсу від Вікіпедії Wiki Loves Earth.

Деталі

Міжнародний фотоконкурс пам’яток природи "Вікі любить Землю" проходив з травня по серпень.  вдесяте проходив

Цьогоріч він відбувся вдесяте. До нього долучились 50 країн-учасниць, що є рекордною кількістю за всі роки конкурсу. Загалом, на оцінку міжнародного жюрі були відправлені понад 61 700 фото від більш ніж 3 300 учасників.

Україна бере участь у цьому конкурсі не вперше. Більше того, українські фотографи традиційно входить у топ лідерів за кількістю завантажених фото. У 2023 році 121 фотохудожник з України заявив про себе на цьому конкурсі. Загалом, українські майстри фото подали понад 4 500 зображень.

Дві світлини українських авторів у обох конкурсних категоріях (макро фото та пейзажі – ред.) увійшли в топ-20 найкращих фото конкурсу в 2023 році. А одне із них посіло перше місце.

Зокрема, переможцем у номінації "макрозйомка" визнали світлину авторства Сергія Мірошника. Це фото було зроблене у заказнику Біла Діброва, Деснянський район Києва.

Героєм фото став жук — комаха виду Стрибун перелісковий (Cicindela soluta).

Ось як коментують це зображення члени міжнародного журі: 

Фантастичне фото! Наче з фільму про мікрокосмос. Мені подобається різкість на тілі комахи з розмитими рослинами навколо неї, а також баланс між синім небом і червоними мохами! Технічні навички та творчість автора заслуговують на нагороду.

 Магдалена Соболевська-Береза.

Весела та ілюстративна зйомка цього виду. Показано зачіпки загальної рослинності, що [однак] не робить композицію перевантаженою

Ян Айналі.

Майже досконала, енциклопедична і красива композиція — чудове використання мікрокомпозиції

Евелін Гейдель. 

У категорії "пейзажі" 19-те призове місце цьогорічного конкурсу посіло фото автора Михайла Пецковича. Захоплюючий пейзаж зображує цвітіння нарцисів серед гірських краєвидів. Він зробив свою світлину на горі Щербан Мармароського хребта, у межах Карпатського біосферного заповідника Рахівського району.

Зазначимо, що це фото також посіло четверте місце серед топ-10 найкращих світлин українського конкурсу і стало найкращим у Закарпатській області.

Деякі з членів міжнародної журі команди прокоментували фото:

Багатошаровість, контраст між квітами і темними горами та червоним небом. Ідеально підходить для опису пейзажу та місцевих рослин з художньої точки зору

Магдалена Соболевська-Береза.

Чудовий оглядовий знімок національного парку, що показує як окремі види, так і загальну рослинність та рельєф місцевості

Ян Айналі.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати