Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перемовини України та росії: Кремль намагається знайти посередників, - ISW

10 вересня, 13:11

Кремлівські чиновники, ймовірно, намагаються сформувати міжнародні мирні посередницькі зусилля у війні в Україні, демонструючи при цьому небажання російської федерації брати участь у добросовісних переговорах з Україною.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські аналітики, міністр закордонних справ росії Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою та міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром на полях засідання Ради співробітництва рф та країн Перської затоки у Саудівській Аравії 9 вересня.

Міністерство закордонних справ росії заявило, що Лавров обговорив війну в Україні з Вієйрою та Джайшанкаром, проте не повідомило подробиць.

Варто зауважити, що Бразилія та Китайська Народна Республіка з травня просувають свій мирний план "Політичне врегулювання української кризи" з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для росії.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, зокрема, нещодавно підтвердив підтримку Індією миру в Україні на основі принципів міжнародного права, таких, як повага до територіальної цілісності та суверенітету держав. 

Однак Лавров повторив шаблонні кремлівські наративи, які демонструють небажання росії вести добросовісні переговори з Україною, стверджуючи, що мирна формула президента України Володимира Зеленського, яка дійсно ґрунтується на принципах міжнародного права, є "ультиматумом" і що рф ніколи серйозно не розглядала цей план. 

Нагадаємо, що українські офіційні особи відкрито запросили російського представника взяти участь у другому мирному саміті України, який відбудеться ще цього року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати