Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британська розвідка проаналізувала втрати росіян у боях біля Часового Яру: вони високі

12 червня, 16:01

Російські сухопутні війська досягли обмеженого прориву у східне передмістя Часового Яру Донецької області, однак їхні втрати є високими.

Про це пише Рубрика, посилаючись назвіт розвідки Міноборони Британії станом на 12 червня.

Як пишуть британські аналітики, російські війська також, ймовірно, взяли під контроль село Іванівське, розташоване на південний схід від Часового Яру.

Повідомляють про запеклі бої в міських районах, де Збройні сили намагаються зупинити просування окупантів.

"Російські війська, ймовірно, залишаються на східній стороні каналу, який проходить через місто, що є перешкодою для їхнього просування.

Висока ймовірність того, що ЗС РФ застосовують метод зачистки передмістя з використанням піхоти, і що рівень втрат серед російських військових є високим.

ЗСУ повідомляють про артилерійський штурм міста з використанням термобаричних боєприпасів. Часів Яр, ймовірно, представляє цінність для росії через його стратегічне розташування на плато, а також через його історичне використання як логістичного вузла для ЗСУ", зауважили британські розвідники.

 

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, російські загарбники ставлять за мету захопити міста Часів Яр та Вовчанськ.

Російські військові приблизно з третього червня намагаються накопичуватися у крайніх будинках мікрорайону "Канал" у Часовому Яру. Це частина міста, що розташована найближче до окупованого Бахмута.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати